Girgensona, Bļugera un Balcera komandām mainīgas sekmes NHL mačos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: AP/Scanpix

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons otrdien ar Bufalo "Sabres" komandu izcīnīja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, kamēr Teodora Bļugera un Rūdolfa Balcera pārstāvētās vienības piedzīvoja zaudējumus.

"Sabres" savā laukumā ar rezultātu 4:2 (0:1, 2:0, 2:1) uzvarēja Karolīnas "Hurricanes".

Bufalo vienība guvusi punktus deviņās no pēdējām desmit spēlēm, taču tuvākajās spēlēs, visticamāk, zaudēs cerības iekļūt Stenlija kausa izcīņā, kur nav spēlējusi desmit gadus.

Mājiniekiem ar vārtiem un rezultatīvu piespēli trešajā periodā atzīmējās Viktors Ūlofsons. Tāpat vārtus guva Džefs Skiners, Keisijs Mitlsteds un Dilans Kozenss. Pretiniekiem vārtus guva Nīno Nīderreiters un Jespers Fasts, bet Džordanam Stālam bija divas rezultatīvas piespēles.

Girgensons otrdien spēlēja 14 minūtes un 43 sekundes, no tām 42 sekundes mazākumā. Latviešu uzbrucējs vienreiz meta pa vārtiem un cīņu pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Tikmēr Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" mājās ar rezultātu 4:6 (1:1, 1:2, 2:3) atzina Kolorādo "Avalanche" pārākumu.

Denveras hokejisti pirmie šajā sezonā sasnieguši 50 uzvaru robežu un otrdien nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā. Abas komandas tikās arī sestdien "Avalanche" laukumā, kur ar 3:2 pārāki bija mājinieki.

"Pingvīniem" vārtus guva Braiens Rasts, Evans Rodrigess, Džeiks Gencels un Maiks Metsons. "Avalanche" rindās divreiz izcēlās Neitans Makinons, bet pa vienam precīzam metienam pievienoja Džozefs Teilors Kompfers, Derens Helms, Džošs Mensons un Arturi Lehkonens.

Bļugers šajā cīņā laukumā bija 14 minūtes un 46 sekundes, no tām divas minūtes un sešas sekundes spēlējot mazākumā. Viņš divreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, zaudēja vienu ripu, uzvarēja sešos no deviņiem iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Savukārt Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" mājās ar 1:2 (1:0, 0:0, 0:1, 0:1) papildlaikā zaudēja Edmontonas "Oilers".

Uzvaru papildlaika 31.sekundē izrāva Konors Makdeivids. Tomāša Hertla gūtie vārti 16.minūtē ļāva mājiniekiem līdz trešā perioda 12.minūtei atrasties vadībā, bet tad 1:1 panāca Raiens Nadžents-Hopkinss.

Balcers vienā no spēles epizodēm trāpīja pa vārtu stabiņu.

Latviešu uzbrucējs otrdien spēlēja 14 minūtes un 56 sekundes, minūti un divas sekundes uz ledus pavadot mazākumā. Liepājnieks pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja divus metienus un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

No latviešu pārstāvētajām komandām uz dalību Stenlija kausa izcīņā reāli pretendē tikai "Penguins", kas ar 92 punktiem 71 spēlē ir septītā Austrumu konferencē, kur "Sabres" ar 63 punktiem 71 cīņā ieņem 12.vietu. "Sharks" ar 67 punktiem 69 dueļos ir 13.pozīcijā Rietumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu