Levita vizītes lidmašīnā vedīs humāno palīdzību un atpakaļceļā - Ukrainas bēgļus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Egils Levits.
Valsts prezidents Egils Levits. Foto: Zane Bitere/LETA

Šonedēļ Valsts prezidents Egils Levits dosies uz vizīti Moldovā ar nacionālās aviokompānijas "airBaltic" lidmašīnu, kurā uz Kišiņevu nogādās humāno palīdzību Ukrainas bēgļu centram, bet atpakaļ uz Rīgu - bēgļus.

Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane informē, ka ceturtdien, 7. aprīlī, Levits dosies darba vizītē uz Moldovu, lai ar Moldovas prezidenti Maju Sandu apspriestos par aktuālo ģeopolitisko un drošības situāciju, abu valstu attiecību stiprināšanu, Moldovas eirointegrācijas reformām.

Valsts prezidentu vizītē pavadīs iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) un Latvijas Robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts, kuri vizītes laikā tiksies ar Moldovas iekšlietu ministru un Robežsardzes vadību.

Lai nogādātu Latvijas humāno palīdzību un atceļā no Moldovas uz Latviju - bēgļus no Ukrainas, aicinājumam nodrošināt reisu atsaukusies Latvijas lidsabiedrība "airBaltic".

Deičmane norādīja, ka Latvijas humānās palīdzības kravā, kas nodrošināta sadarbībā ar Latvijas nevalstiskajām organizācijām un uzņēmumiem, ietilpst pārtika un higiēnas preces.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss pauž, ka daudzi Ukrainas bēgļi meklē drošu vietu, kur palikt līdz brīdim, kad viņi varēs droši atgriezties savā valstī.

""airBaltic" šajā traģiskajā krīzē var sniegt tikai nelielu ieguldījumu, atbalstot bēgļus ceļā uz Latviju. Mūsu sirdis un domas ir kopā ar drosmīgo ukraiņu tautu," norāda Gauss.

"airBaltic" sniedz īpašu klientu atbalstu arī ukraiņu pasažieriem, kuri ceļo uz Latviju no citām Eiropas lidostām. Kompānija uztur īpaši šim nolūkam paredzētu klientu atbalsta līniju ukraiņu valodā +380 893 202414.

Vizītes laikā Levita un Latvijas delegācijas apmeklēs arī Kišiņevas Botānisko dārzu, kur pēc tradīcijas Moldovas un Latvijas prezidenti iestādīs koku.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu