Vidzemē aizturēta persona aizdomās par vairākām degvielas zādzībām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Valsts policija Vidzemē aizturējusi kādu personu aizdomās par vairākām degvielas zādzībām no uzpildes stacijām, informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Bukša.

2. aprīlī tika saņemta informācija, ka Cēsu novada Straupes pagastā kādā degvielas uzpildes stacijā (DUS) nenoskaidrota persona ar zilu "Mercedes Benz" uzpildīja 39 litrus benzīna un aizbrauca prom, par to nesamaksājot, tādējādi radot zaudējumus 70 eiro apmērā. Dažas dienas vēlāk, 5.aprīļa rītā, šāds pats transportlīdzeklis tika fiksēts Smiltenes DUS, kur persona veica degvielas uzpildi 109 eiro vērtībā un aizbrauca, par to nesamaksājot.

Bukša norāda, ka policija saņēmusi informāciju, ka aprakstam līdzīgas automašīnas vadītājs, iespējams, veicis līdzīga rakstura noziedzīgus nodarījumus arī Rīgas reģiona teritorijā. Būtiski, ka automašīna tika piefiksēta ar dažādām transportlīdzekļa valsts numura zīmēm, no kurām dažas bija reģistrētas kā zagtas.

Informācija par transportlīdzekli tika nodota VP Vidzemes reģiona pārvaldes iecirkņu policijas norīkojumiem, un rezultātā meklētais transportlīdzeklis tajā pašā dienā tika atrasts un apturēts Gulbenes novadā.

Uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu policija aizturējusi 1987.gadā dzimušu vīrieti. Tuvākajā laikā tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu. Par notikušo sākts kriminālprocess pēc 180.panta, proti, par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Policija turpina izmeklēšanu, kurā tiks noskaidrots, vai aizturētā persona ir saistīta ar citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu