Ukrainas kara atspoguļojuma dēļ Ksenija Sobčaka saņem draudu vēstules, kurās vēlēta nāve viņas dēlam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/xeniasobchak

Kopš februāra TV personība Ksenija Sobčaka aktīvi atspoguļo notikumus Ukrainā un stāsta par Krievijas zvaigznēm, kuras nostājušās pret Putina noziedzīgo režīmu. Darba dēļ viņa saņem daudz negatīvu komentāru un pat draudus.

40 gadus vecā Ksenija Sobčaka jau iepriekš ir saskārusies ar naidu, taču tagad draudu skaits ir ievērojami pieaudzis. Viņai raksta gan neapmierināti Krievijas, gan Ukrainas iedzīvotāji.

Vietnē "Instagram" viņa publicēja ekrānuzņēmumu no sarakstes, kurā kāds cilvēks novēl nāvi ne tikai viņai, bet arī viņas mazajam dēlam.

"Platonam būs vissāpīgākā nāve... Jūsu asiņaino acu priekšā mēs nogriezīsim viņa ķermeņa daļas, kuras atdosim katram savam bērnam. Pirksts, tad vēl viens, tad kāja... Iedomājieties? Drīz jūs redzēsiet!" rakstīts ekrānuzņēmumā.

Sobčaka ir satriekta, ka cilvēki var būt tik nežēlīgi. Viņa uzskata, ka šajā situācijā viņa vienkārši cenšas objektīvi veikt savu darbu, publicējot neatkarīgus datus, cenšoties demonstrēt dažādus viedokļus.

"Lamādamies un vēlot nāvi visiem krieviem vai ukraiņiem, mēs tikai vairosim naidu. Draudēt bērnam ir nožēlojami un gļēvi," skaidro Sobčaka.

Kā zināms, Krievijas Valsts domē marta sākumā tika iesniegti likuma grozījumi, kas paredz 15 gadu ilgu cietumsodu par "viltus ziņu" izplatīšanu, kas atspoguļo Krievijas bruņoto spēku agresiju pret Ukrainu.

Grozījumi paredz par "viltus ziņu" sagatavošanu un izplatīšanu līdz trim gadiem cietumā, savukārt, ja viltus ziņas tiek sagatavotas un izplatītas, izmantojot dienesta stāvokli, grupā vai izmantojot internetu, par to paredzēts piecu līdz desmit gadu ilgs cietumsods.

Savukārt, ja viltus ziņu izplatītājs zinājis, ka informācija ir nepatiesa un tas izraisa "sociāli bīstamas sekas", paredzēts līdz 15 gadiem ilgs cietumsods.

Krievijas varasiestādes par viltus ziņām pasludinājušas jebkuru informāciju, kas atklāj Ukrainā pastrādātos kara noziegumus, civiliedzīvotāju slepkavošanu, krievu ciestos zaudējumus un ukraiņu tautas pretestību iebrucējiem.

Krievijā pat aizliegts pret Ukrainu sākto karu saukt par karu vai iebrukumu, vai jebkurā citā piemērotā vārdā. Visi mediji ir spiesti lietot diktatora Vladimira Putina uzspiesto eifēmismu - "militārā operācija".

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu