Partiju reitingā "Saskaņa" pametusi pirmo trijnieku, vēsta raidījums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partijas "Saskaņa" logo.
Partijas "Saskaņa" logo. Foto: Zane Bitere/LETA

Politiskā partija "Saskaņa" Latvijas partiju popularitātes reitingā mēneša laikā no pirmās vietas ierindojās ceturtajā vietā. Augstākais reitings ir partijai "Jaunā vienotība" (JV), vēsta pētījumu aģentūras SKDS aptaujas dati, par kuriem ceturtdien, 7. aprīlī, ziņoja Latvijas Televīzija.

Augstākais reitings martā ir partijai "Jaunā vienotība" (JV), kura apsteigusi "Sasaņu", kas martā ierindojas ceturtajā pozīcijā. Otrs augstākais reitings ir Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), bet trešais - Nacionālajai apvienībai (NA).

Piektajā vietā reitingos ierindojusies partiju apvienība "Attīstībai/Par!" (AP), tālāk seko "Progresīvie", Latvijas Krievu savienība (LKS), "Konservatīvie". Pēc tam "Latvija pirmajā vietā", Latvijas Reģionu apvienība, "Stabilitātei", partija "Katram un katrai", "Republika", bet aptauju noslēdz "Par cilvēcīgu Latviju".

Uz jautājumu "Ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, par kuru partiju jūs balsotu?" martā 9,4% respondenti balsotu par JV, 7,7% balsotu par ZZS, 7,2% balsotu par NA, bet par "Saskaņu" balsotu 6,7% vēlētāju, kas salīdzinājumā ar mēnesi iepriekš ir kritums par 3,4 procentpunktiem.

Tikmēr par AP balsotu 5,4% respondentu, kas mēneša laikā ir kritums par 0,8 procentpunktiem, par "Progresīvajiem" balsotu 4,9%, kas ir kritums par vienu procentpunktu, tikmēr LKS atbalstītāju skaits ir pieaudzis, ja martā par partiju balsotu 2,4% respondentu, tad patlaban to skaits ir pieaudzis par 1,2 procentpunktiem.

Ja balsstiesīgie nobalsotu tā, kā viņi norādīja aptaujās, tad Saeimā, iespējams, iekļūtu astoņas partijas, tostarp JV, ZZS, NA, "Saskaņa", AP, "Progresīvie", LKS un "Konservatīvie".

Vienlaikus 29% aptaujāto norādījuši, ka nezina, par ko balsot. Savukārt 13% norādīja, ka Saeimas vēlēšanās nepiedalīsies.

SKDS aptauja par partiju popularitāti veikta martā, aptaujājot 1820 balsstiesīgos Latvijas iedzīvotāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu