VIDEO ⟩ Visi Latvijas hokejisti NHL mačos piedzīvo zaudējumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Nacionālajā hokeja līgā (NHL) zaudējumus piedzīvoja visas Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas.

Uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" viesos ar 0:3 (0:0, 0:2, 0:1) atzina Ņujorkas "Rangers" pārākumu.

Uzvara pār tiešo konkurenti ļāva ņujorkiešiem nostiprināties Metropolitēna divīzijas otrajā vietā. "Rangers" pitsburgiešus apsteidz pat sešiem punktiem un tuvojas pirmajai "play-off" ceļazīmei kopš 2017.gada.

Otrajā periodā "Rangers" rindās vārtus guva Frenks Vatrāno un Artēmijs Panarins, bet pēdējā minūtē ripu tukšos vārtos ieraidīja Draidens Hants. Igors Šestjorkins atvairīja 30 "Penguins" hokejistu metienus un ceturto reizi sezonā palika nepārspēts.

Mika Zibanežāds atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Bļugeram spēles sestajā minūtē bija iespēja pirmajam izmainīt mača rezultātu. Pēc "Rangers" kļūdas vidusszonā "Penguins" devās ātrā uzbrukumā, Bļugers saņēma Dentona Heinena piespēli un, palicis viens pret Šestjorkinu, raidīja ripu pāri pretinieku vārtiem.

"Penguins" vienībai nevarēja palīdzēt komandas kapteinis Sidnijs Krosbijs, kurš nespēlēja ar Covid-19 nesaistītas saslimšanas dēļ.

Bļugers šajā cīņā uz ledus pavadīja 15 minūtes un 52 sekundes, no tām vienu minūti un 38 sekundes mazākumā. Latviešu uzbrucējs pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, uzvarēja četros no sešiem iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Tikmēr vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" mājās piekāpās Filadelfijas "Flyers" komandai ar rezultātu 1:4 (1:0, 0:3, 0:1).

Merzļikinu sezonas 50.spēlē pārspēja Kevins Konotons, Ouvens Tipits, Noā Keitss un Trevis Konecnijs. Divreiz rezultatīvi piespēlēja Mārtins Džounss, bet vārtsargs Kevins Heiess tika galā ar 26 metieniem.

"Blue Jackets" komandai vienīgos vārtus guva Ēriks Robinsons.

Merzļikins atvairīja 27 pretinieku mestās ripas.

Savukārt uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" izbraukumā ar 3:5 (2:0, 1:2, 0:3) zaudēja Karolīnas "Hurricanes" komandai, kas nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā.

Pa diviem vārtiem laukuma saimniekiem guva Sebastians Aho un Džordans Stāls, bet vienreiz atzīmējās Teuvo Teravainens. "Hurricanes" vienība otro reizi vēsturē sasniegusi 100 punktu robežu.

"Sabres" vienībai vārtus guva Teidžs Tompsons, Alekss Taks un Viktors Ūlofsons. Kādreizējais "Hurricanes" spēlētājs Džefs Skiners asistēja pirmajos divos Bufalo vienības vārtos.

Girgensons spēlēja 13 minūtes un 29 sekundes, no tām vienu minūti un 36 sekundes mazākumā. Viņš vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, pārtvēra vienu piespēli un dueli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Tāpat zaudējumu piedzīvoja uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks", kas mājās ar 2:4 (1:2, 0:1, 1:1) piekāpās Kalgari "Flames".

Uzvarētājiem vārti un divas rezultatīvas piespēles bija Metjū Tkečakam, divus vārtus guva Ēliass LIndholms, bet vienus - Trevors Lūiss. "Haizivīm" atzīmējās Niks Bonīno un Logans Kutūrs.

Balcers uz ledus pabija 13 minūtes un 13 sekundes, no tām vienu minūti un 39 sekundes mazākumā. Latvijas hokejists trīsreiz meta pa vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, atņēma divas ripas un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

No latviešu pārstāvētajām komandām uz dalību Stenlija kausā pretendē tikai "Penguins", kas ar 92 punktiem 72 spēlēs ir septītā Austrumu konferencē, kur "Blue Jackets" ar 72 punktiem 72 mačos ieņem desmito vietu, bet "Sabres" ar 63 punktiem 72 cīņās - 12.pozīciju. "Sharks" ar 67 punktiem 70 mačos ir 13.vietā Rietumu konferencē.

NHL regulārajā čempionātā komandas aizvadīs 82 spēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu