"No stresa sāpēja galva..." Latviešu MMA cīkstonis Fleminas par pirmajiem soļiem trenera karjerā un "Cage Warriors" nākotni

Kas laukumā, tas uz mēles podkāsta epizode #36
Matīss Kleinbergs
, Apollo Sports žurnālists
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Madars Bertholds-Fleminas
Madars Bertholds-Fleminas Foto: Kev Wilson

"Apollo" podkāsta "Kas laukumā, tas uz mēles" jaunākajā epizodē uz sarunu aicinājām latviešu jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstoni Madaru Bertholdu Fleminas, lai apspriestu pēdējā laika notikumus UFC, kā arī viņa paša gaitas oktagonā un ārpus tā.

Madaras Bertholds Fleminas aizvadītajā gadā parakstīja jaunu līgumu ar Anglijā populāro MMA organizāciju "Cage Warriors". Šajā gadā viņam gan vēl nav sanācis iziet oktagonā, jo 18. martā paredzētā cīņa tika pārcelta pretinieka savainojuma dēļ. 

Fleminas atklāja, ka "Cage Warriors" cīņu pret viņu piedāvājuši vairākiem cīkstoņiem, bet viņi visi dažādu iemeslu dēļ atteikušies no piedāvājuma. Vēl astoņas dienas pirms cīņas nozīmētā datuma "Cage Warriors" centušies viņam atrast pretinieku, tomēr neveiksmīgi.

Cīkstonis arī stāstīja, ka šai cīņai gatavojies 10 nedēļas. Kad "Cage Warriors" piedāvāja dueli divas nedēļas pēc 19. marta, viņam tomēr nācies atteikt, jo pamatīgs darbs bija ieguldīts jau pieminētajā treniņnometnē.

"Es jutu, ka man ķermenis iet uz beigām. Biju trenējies līdz saviem limitiem. Es jau jutu, ka kāja nedaudz sāk sāpēt. Ja būtu trenējies vēl divas nedēļas, iespējams, būtu iedzīvojies savainojumā. Ķermenis bija nostādīts tām 10 nedēļām," sacīja Fleminas.

Tomēr viņš uz Londonā notikušo "Cage Warriors" cīņu šovu tik un tā ieradās un pēcāk arī klātienē vēroja notikumiem bagāto Londonas cīņu šovu. Tur viņam izdevies pārmīt arī kādu vārdu, kā arī uzņemt foto ar UFC bosu Deinu Vaitu.

Madars Bertholds Fleminas un Deina Vaits
Madars Bertholds Fleminas un Deina Vaits Foto: No personīgā arhīva

Fleminas pēdējā gada laikā aktīvi ir sācis darboties arī trenera ampluā. Pats cīkstonis atzīst, ka trenera darbs viņam palīdz arī sagatavošanās procesā savām cīņām. Viņš atzīst, ka puiši, kurus viņš trenē, progresē un jau spēj piedāvāt pietiekami labu pretestību: "Viņi jau var man iedot pāris labus raundus."

Fleminas arī pilda sekundanta lomu sevis trenētajiem cīkstoņiem. Aizvadītajā nedēļas nogalē viņš bijis "stūrī" sava māsas dēla cīņā. Viņš gan atzīst, ka vieglāk oktagonā doties ir pašam.

"Man jāskatās, ka māsai puika iet kā tāds zvērs... Es labāk pats kaujos. Ļoti traki. Braucot mājās no stresa sāpēja galva. Būt trenerim nav tas vieglākais darbs," norāda cīkstonis.

Foto: No personīgā arhīva

Sarunas otrajā pusē apspriedām nesen notikušo "UFC 273" cīņu šovu, kurā oktagonā devās Fleminas bijušais treniņu partneris Hamzats Čimajevs, kā arī krievu cīkstonis Pjotrs Jans un 65,8 kilogramu divīzijas zvaigzne Aleksandrs Volkanovskis.

Fleminas gan uzskata, ka Čimajeva "akcijas" pēc visnotaļ smagās cīņas pret Bērnsu nebūt nav kritušās. Kā zināms, Čimajeva nākamā cīņa, ļoti iespējams, būs pret mutīgo amerikāni Kolbiju Kovingtonu. Fleminas domā, ka pret Čimajevam pret Kovingtonu varētu būt mazāk problēmu nekā pret Bērnsu.

"[Čimajevs] parādīja, ka var viņu nomest zemē. Īpaši neaizrāvās ar "spēlēšanos" uz zemes, jo visi jau zina, cik labs ir Bērnss. Kovingtonam nav šī džiudžitsa drauda. To, ka Hamzatu grūti dabūt zemē, mēs redzējām. Es domāju, ka cīņa pret Kovingtonu viņam būs vēl vieglāka," sacīja Fleminas.

Apspriedām arī cīņu starp krievu cīkstoni Pjotru Janu un Aldžaminu Stērlingu, kurā uzvaru ar dalītu tiesnešu lēmumu izcīnīja amerikānis. Pēc šīs cīņas MMA fani prasīja tiesnešu "galvas", jo daudzi uzskatīja, ka šo dueli uzvarēja tieši Jans, bet viņš pie panākuma netika savas tautības dēļ. MMA sabiedrībā lielais jautājums bija par šīs cīņas pirmo raundu, jo Stērlings pārliecinoši uzvarēja otro un trešo piecminūti, bet ceturtajā un piektajā raundā neapšaubāmi labāks bija Jans.

Fleminas gan uzskata, ka Stērlings uzvarējis godīgi un šeit nav pamata spekulācijām par politiku un Jana tautību.

"Gribējās, lai Jans uzvar, bet viņš netika "apzagts". Man izskatījās, ka Stērlings vinnēja pirmo raundu. Stērlings pirmajā raundā izdarīja vairāk sitienus un vairāk trāpīja. Jā, viņš vairāk kustējās atpakaļ, bet Jans savus sitienus netrāpīja. Manās acīs Stērlings dabūja pirmo raundu. Otrais, trešais - bez variantiem. Un arī ceturtajā un piektajā raundā variantu nebija - uzvarēja Jans," uz cīņu atskatījās Fleminas.

Sarunas nobeigumā apspriedām 65,8 kilogramu divīzijas čempiona Volkanovska potenciālos nākotnes soļus pēc tik dominējošas uzvaras pār Korejiešu zombiju. Nonākot līdz vieglā svara divīzijai, nedaudz apspriedām arī gaidāmo titulcīņu šajā svarā starp Čārlzsu Oliveiru un Džastinu Geidži.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu