Laikraksts: Krievijai problēmas ar pārslēgšanos uz ķīniešu kredītkarti "UnionPay"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: shutterstock.com

Krievija nespēj kompensēt "Visa" un "Mastercard" aiziešanu ar pārslēgšanos uz ķīniešu kredītkarti "UnionPay", trešdien vēsta laikraksts "Kommersant".

Reaģējot uz Maskavas agresiju pret Ukrainu, starptautiskās maksājumu sistēmas "Visa", "Mastercard" un "American Express" martā paziņoja par aiziešanu no Krievijas.

Daudzi cilvēki Krievijā cerēja, ka varēs veikt maksājumus ar kartēm, ko izdevušas Ķīnas bankas. Taču ārzemēs bāzētie tiešsaistes mazumtirdzniecības veikali ir nobloķējuši maksājumus, kuros tiek izmantotas kartes, kas izdotas Krievijā, arī Krievijā izdotās "UnionPay" kartes, vēsta "Kommersant".

Krievijā izdotas aptuveni 500 000 "UnionPay" karšu, kas ir desmitkārtīgs pieaugums mēneša laikā, ziņo laikraksts. Vairums karšu ir digitālas un izdotas pirkumiem internetā. Tomēr lielākā daļa globālo tirgotāju un to bankas vairs nepieņem maksājumus ar kartēm, kas izdotas Krievijā.

Teorētiski "UnionPay" varētu atrisināt šo problēmu, taču līdz šim Ķīnas kredītkaršu kompānija nav pacentusies to izdarīt, norādījis "Kommersant".

Rietumu valdības piemērojušas Krievijas finanšu sektoram un citām nozarēm bargas sankcijas, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Daudzas Krievijas finanšu institūcijas ir atslēgtas no starptautiskās maksājumu sistēmas SWIFT, un "Visa" un "Mastercard" ir apturējuši darbību Krievijā.

Krievijā izdotās kredītkartes ārzemēs netiek pieņemtas kopš 10.marta, un ārvalstīs izdotās "Visa" un "Mastercard" kartes vairs nedarbojas Krievijā.

Krievijas vadība ir solījusi tās aizstāt ar Krievijas maksājumu sistēmu "Mir" un pārslēdzoties uz "UnionPay" kartēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu