FOTO Ziemeļkoreja izmēģinājusi divas raķetes, lai uzlabotu taktiskos kodolieročus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Ziemeļkoreja sestdien, 16. aprīlī, paziņojusi, ka ir veiksmīgi izmēģinājusi jaunu ieroci, kas, pēc tās domām, ievērojami uzlabos tās kodolieroču krājumus, vēsta raidsabiedrība BBC.

Fotogrāfijās redzams, kā valsts līderis Kims Čenuns smaida un aplaudē, vērojot jaunās raķetes palaišanu.

Eksperti uzskata, ka tā ir zīme, ka Ziemeļkoreja drīzumā plāno izmēģināt kompakto kodolieroci.

Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra "Korea Central News Agency" (KCNA) ziņo, ka tās līderis devis svarīgus norādījumus par valsts aizsardzību un kodolieroču kaujas spēku turpmāku veidošanu.

Foto: Ziemeļkoreja izmēģinājusi jaunu ieroci, lai uzlabotu taktiskos kodolieročus

Dienvidkorejas militārpersonas apstiprināja, ka sestdienas vakarā jūrā tika palaistas divas raķetes, kas, iespējams ir neliela darbības rādiusa raķetes.

ASV paziņoja, ka uzrauga situāciju.

Savukārt 5. janvārī Ziemeļkoreja veiksmīgi izmēģināja hiperskaņas raķeti, kas precīzi trāpījusi mērķim 700 kilometru attālumā. 

Tas bija pirmais ievērojamais ieroču izmēģinājums, ko šogad veikusi ar kodolieročiem bruņotā Ziemeļkoreja, un otrais zināmais Ziemeļkorejas hiperskaņas planējošās raķetes izmēģinājums pēc septembrī veikta pirmā izmēģinājuma.

Hiperskaņas raķetes kustas ievērojami ātrāk un ir veiklākas nekā standarta raķetes, un pretraķešu aizsardzības sistēmām tās ir daudz grūtāk pārtvert.

Izšautā raķete nesa "hiperskaņas planējošo kaujas galviņu", kas "precīzi trāpīja mērķim 700 kilometru attālumā".

Veiktais izmēģinājums "pārapstiprināja raķetes lidojuma kontroli un stabilitāti aktīvā lidojuma stadijā", kā ari pārbaudīja "degvielas ampulas sistēmu ziemas laikapstākļos", ziņoja KCNA.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu