FOTO ⟩ Publicētas, iespējams, pirmās kreisera "Moskva" fotogrāfijas īsi pirms nogrimšanas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: @Osinttechnical/Twitter.com

Rietumu OSINT žurnālisti publicējuši, iespējams, pirmo īsto fotogrāfiju ar Krievijas kreiseri "Moskva", ko Melnajā jūrā notrieca divas Ukrainas pretkuģu raķetes "Neptun".

"Es nevaru apstiprināt [foto] autentiskumu, bet šis ir "Slava" klases kreiseris, un es nedomāju, ka kāds no tiem ir iznīcināts šādā veidā," tviterī raksta mediju pārstāvis.

Žurnālisti analizēja fotogrāfiju, kas tika publicēta internetā pēc kuģa nogrimšanas 15. aprīlī. Pēc viņu teiktā, pirms nogrimšanas kuģis vēl cīnījies ar ugunsgrēku.

Aculiecinieku uzņemtajās fotogrāfijās redzams, ka no kuģa "Moskva" iluminatoriem izplūst dūmu mutuļi, kas liecina par ugunsgrēka lielo apmēru.

Vēlāk OSINT žurnālisti publicējuši arī otro fotogrāfiju no cita rakursa.

Jau ziņots, ka kreiserim "Moskva" pagājušajā nedēļā trāpīja divas Ukrainas pretkuģu raķetes "Neptun", izraisot kreisera nogrimšanu. Krievija neatklāj, cik daudzi no kreisera apkalpes locekļiem gājuši bojā.

Krievijas Aizsardzības ministrija ceturtdien atzina, ka Krievijas Melnās jūras flotes raķešu kreiseris "Moskva" pēc ugunsgrēka un munīcijas eksplozijas nogrimis Melnajā jūrā.

Tomēr sliktais laiks "netraucēja evakuēt kreisera ekipāžu uz Melnās jūras flotes kuģiem, kas atradās rajonā", apgalvoja ministrija.

Kuģa "Moskva" komandā bija 510 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu