"Esmu tādā vecumā, ka varētu būt tava māte." 83 gadus veca ukraiņu pensionāre atklāj piedzīvoto seksuālo vardarbību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
83 gadus vecā ukrainiete Vera
83 gadus vecā ukrainiete Vera Foto: Ekrānuzņēmums no CBS News video

Kara laikā Ukrainā Krievija ir izcēlusies ar īpaši nežēlīgi pastrādātiem kara noziegumiem pret Ukrainas tautu. Arvien biežāk tiek dzirdētas ziņas par seksuālās vardarbības upuriem - sievietēm, bērniem un senioriem, kas cietuši no Krievijas armijas. 83 gadus vecās Veras stāstu atklāj CBS.

83 gadus vecā pensionāre kopā ar vīru mitinās nelielā Ukrainas ciematā. Sieviete agrāk strādāja par skolotāju. Martā ciemu, kurā viņa dzīvo, bija okupējuši Krievijas militārie spēki.

"Viņš mani sagrāba aiz kakla, es nevarēju paelpot," notikušo atceras 83 gadus vecā sieviete.

Okupantu karavīrs sievieti izvaroja viņas pašas mājās. Nozieguma brīdī arī Veras vīrs atradās mājās, taču viņš nespēj piecelties no gultas invaliditātes dēļ. Okupantu karavīrs Veru arī sita.

Vera stāsta:

"Es savam izvarotājam teicu: "Esmu tādā vecumā, ka varētu būt tava māte." Viņš man lika aizvērties."

Lai gan krievu karaspēks šobrīd Veras ciemu ir pametis, taču seniorei svinēšana nenāk ne prātā. Viņa iekšēji jūtas mirusi. Kad okupantu karavīrs prātam neaptveramo noziegumu bija pastrādājis, viņš paņēma degvīna pudeli. Vera viņam jautāja, vai drīkst uzvilkt drēbes, taču izvarotājs to aizliedza. Pēc tam viņš trīs reizes izšāva gaisā.

CBS žurnālistus ciemā pavadīja Ukrainas karavīri, jo iepriekš jau vairākkārt tika ziņots par dažādiem seksuālās vardarbības noziegumiem, ko Ukrainā pastrādājis okupantu karaspēks. Veras ciematā tika ziņots arī par kādas sešpadsmitgadīgas meitenes izvarošanu, taču CBS žurnālisti nespēj neatkarīgi pārbaudīt Ukrainas karavīru stāstītā patiesumu.

Foto: Ekrānuzņēmums no CBS News video

Par Krievijas karavīra pastrādāto noziegumu Vera ziņoja arī Ukrainas policijai, kas pārbaudei paņēma Veras gultas palagus.

"Es vēlos, kaut viņš mani būtu nogalinājis, nevis izdarījis to, ko izdarīja," Vera raudot saka.

Lai gan Krievijas karaspēks Veras ciemu ir pametis, taču notikušais ir atstājis paliekošas psihiskas sekas: "Man visu laiku šķiet, ka viņi tūlīt iebruks manā mājā. Es iztrūkstos no katra vismazākā trokšņa. Katru nakti es esmu pārbijusies."

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu