Festivālā "Summer Sound" uzstāsies ukraiņu grupa "Go_A"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SANDER KONING / POOL/EPA

Festivāla "Summer Sound" mākslinieku lokam pievienojas folkelektromūzikas grupa no Ukrainas "Go_A", aģentūru LETA informēja festivāla direktore Maija Skrējāne.

Viņa norāda, ka grupa "Go_A" interpretē Ukrainas folkloru, ietērpjot to elektroniskās mūzikas skaņās. Tās nosaukums radies no vārda "Go" - kustība, savukārt "A" ir sengrieķu "alpha", kas simbolizē atgriešanos pie kultūras saknēm. Grupas darbība aizsākās 2012.gadā, kad skaņu producents Tarass Ševčenko iepazinās ar etnodziedātāju Katerinu Pavlenko.

Patlaban "Go_A" sastāvā ir etnodziedātāja, grupas soliste Pavlenko un mūziķi - Ševčenko, kurš spēlē taustiņinstrumentus un perkusijas, kā arī ir "Go_A skaņu" producents, apvienojot visdažādākos mūzikas stilus un skanējumus, Ihors Didenčuks, kurš ir folklorists un multiinstrumentālists, kā arī Ivans Hruhoriaks, kurš spēlē ģitāru.

Skrējāne atzīmē, ka grupa "Go_A" atpazīstamību ieguva ar hitu "Shum", izpildot to "Eirovīzijas" dziesmu konkursā 2021.gadā. Neskatoties uz to, ka šī dziesma tika izpildīta ukraiņu valodā, tā kļuva par pasaules mēroga hitu, iekļūstot daudzu Eiropas mūzikas topu augšgalos.

Festivālā uzstāsies Latvijas mākslinieku plejāde - "Musiqq", Gacho, "Jumprava", "Dagamba", "Astro’n’out", "Singapūras satīns", "Kreisais krasts", "Pienvedēja piedzīvojumi", Ralfs Eilands un citi. Drīzumā mākslinieku saraksts tiks papildināts gan ar vairākiem ārzemju, gan pašmāju mūziķiem un grupām.

Desmitais festivāls "Summer Sound" Liepājā norisināsies jūlija izskaņā - 29.jūlijā un 30.jūlijā.

Biļetes uz festivālu "Summer Sound" var iegādāties tīmekļvietnē "summersound.lv". Visas iegādātās biļetes uz 2020.gada festivālu ir derīgas,un ar tām nav jāveic nekādas papildu darbības, lai varētu apmeklēt festivālu šogad.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu