"Google" bloķē Krievijas Valsts domes e-pastu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: PK Studio/Shutterstuck

ASV tehnoloģiju milzis "Google" ir bloķējis Krievijas Valsts domes e-pastu, trešdien, 20. aprīlī, paziņoja bijušais Valsts domes deputāts un propagandists Sergejs Markovs.

"["Google" e-pasta serviss] "Gmail" ir bloķējis mūsu darba pastu duma.gov bez datu atjaunošanas iespējas. Esiet uzmanīgi, saglabājiet personīgo informāciju citos resursos. Kolēģi, kam vajadzīga mana jaunā e-pasta adrese, uzrakstiet personīgi, es ar to padalīšos," rakstīja Markovs savā sociālā tīkla "Facebook" kontā.

Markova paziņojuma komentētāji, ieskaitot citus Krievijas propagandistus, pauda izbrīnu par to, ka Valsts dome izmantojusi amerikāņu e-pasta servisu. Markovs precizēja, ka šis e-pasts bijis no 2009. gada, kad "viss bija labi". Sociālais tīkls "Facebook" Krievijā oficiāli ir bloķēts no 4. marta.

Videofailu apmaiņas vietne "YouTube" pirms pusotras nedēļas bloķēja Krievijas Valsts domes kanālu "Duma TV". Krievijas informācijas tehnoloģiju un masu komunikācijas uzraudzības dienests "Roskomnadzor" nekavējoties reaģēja uz to, pieprasot "Google" nekavējoties atjaunot piekļuvi šim kanālam un paskaidrot bloķēšanas iemeslu. Valsts domes komisijas ārvalstu iejaukšanos izmeklēšanai vadītājs Vasilijs Piskarjovs paziņoja, ka viņa kolēģi izpētīs atlikušās "Google" ienākumu gūšanas iespējas un atradīs paņēmienu tās ierobežot.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu