Uz eksperimenta laiku atsevišķi maršruta Rīga-Bauska autobusi kursēs līdz Rundāles pilij

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rundāles pils.
Rundāles pils. Foto: Edijs Pālens/LETA

No 1. maija uz eksperimenta laiku - sešiem mēnešiem - atsevišķi maršruta Nr.7480 Rīga-Bauska reisi tiks pagarināti līdz Rundāles pilij, informē Autotransporta direkcijas pārstāvji.

Šāds lēmums pieņemts, atsaucoties Rundāles pils muzeja ierosinājumam nodrošināt iedzīvotājiem iespēju nokļūt līdz pils muzejam. Biļetes cena no Rīgas līdz Rundāles pilij būs 3,65 eiro.

Līdz pieturai "Rundāles pils" tiks pagarināts maršruta Rīga-Bauska reiss, kas Rīgas starptautiskajā autoostā katru dienu tiek sākts plkst.9.20 un 12.20, un tie galapunktā pienāks attiecīgi plkst.11 un 14. Savukārt pieturā "Rundāles pils" reiss katru dienu tiks sākts plkst.14.05 un 17.10.

Sešu mēnešu ilgā laika periodā izvērtējot eksperimentālo reisu rezultātus, Sabiedriskā transporta padome lems par reisu iekļaušanu kopējā maršrutu tīklā.

Tāpat, lai nodrošinātu iespēju nokļūt no Kurmenes Bauskā un otrādi, gaidāmas izmaiņas maršrutā Nr.6394 Bauska-Ozolaine-Skaistkalne un Nr.6400 Bauska-Bārbele-Skaistkalne-Vārpa-Bauska.

Savukārt, lai novērstu divu reģionālo maršrutu reisu dublēšanos, gaidāmas izmaiņas maršrutā Nr.6847 Rīga-Baldone un Nr.7467 Rīga-Baldone-Vecumnieki.

Maršruta Bauska-Ozolaine-Skaistkalne autobuss, kas no Bauskas autoostas izbrauc plkst.7.50, otrdienās un piektdienās kursēs līdz pieturai "Kurmene", bet pirmdienās, trešdienās, ceturtdienās un sestdienās tas kursēs tāpat, kā līdz šim - līdz pieturai "Skaistkalne".

Savukārt reiss, kas pieturā "Skaistkalne" no pirmdienas līdz sestdienai tiek sākts plkst.8.50, tiks slēgts.

Tāpat tiks atklāti trīs jauni reisi - autobuss, kas no pieturas "Kurmene" otrdienās un piektdienās izbrauks plkst.9.10, autobuss, kas no pieturas "Skaistkalne" pirmdienās, trešdienās, ceturtdienās un sestdienās izbrauks plkst.9.35, un autobuss, kas no pieturas "Skaistkalne" darbadienās izbrauks plkst.18.18.

Maršrutam Bauska-Bārbele-Skaistkalne-Vārpa-Bauska nosaukums tiks mainīts uz nosaukumu Bauska-Bārbele-Kurmene-Skaistkalne, un autobuss, kas no Bauskas autoostas izbrauc plkst.16.25, pirmdienās, trešdienās un ceturtdienās kursēs līdz pieturai "Skaistkalne", bet otrdienās un piektdienās tas brauks līdz pieturai "Skaistkalne", tad - pieturai "Kurmene" un pēc tam atpakaļ līdz pieturai "Skaistkalne".

Maršruta Rīga-Baldone reiss, kas Rīgas starptautiskajā autoostā katru dienu tiek sākts plkst.22.25, tiks atcelts. Savukārt maršruta Rīga-Baldone-Vecumnieki reiss, kas līdz šim Rīgas starptautiskajā autoostā katru dienu tika sākts plkst.22.15, turpmāk tiks sākts plkst.22.25.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu