Dana Reizniece-Ozola praktizē badošanās kūres; bez ēdiena iztiekot pat 14 dienas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
FIDE valdes priekšsēdētāja vietniece Dana Reizniece-Ozola
FIDE valdes priekšsēdētāja vietniece Dana Reizniece-Ozola Foto: Paula Čurkste/LETA

Kādreizējā Latvijas finanšu ministre un politiķe Dana Reizniece-Ozola, viesojoties kanāla STV attiecību realitātes šovā "Mīla burbulī", atklāj savas "īpašās viltības", kas, iespējams, ļaus viņai nodzīvot līdz 100 gadiem, kā viņa to ir iecerējusi.

"Viena no viltībām, ja to tā var saukt, ir badošanās kūres, ko jau vairākus gadus viņa praktizē. Īstais laiks, kad dot organismam atelpu, ir īsi pirms pavasara sākšanās. Tas ir labākais laiks, jo augļu un dārzeņu sezona ir tik īsa Latvijā, ka tā ir jāizmanto, tāpēc ziemas nobeigums ir labākais laiks, kad var organismam iedot atslodzi," tā Reizniece-Ozola.

Atbildot uz jautājumu, cik ilgi viņa badosies, Reizniece-Ozola atklāj, ka tās varētu būt astoņas līdz 14 dienas. "Skatīšos pēc sajūtām," viņa saka.

Viņa arī neslēpj, ka badošanās kūrē ņem papildspēkus, lai viņu pieskata, jo var gadīties aiziet arī galējībās.

Uz jautājumu, ko īsti nozīmē badošanās kūre, vai tik tiešām pat ūdens malku 14 dienas nevar uzņemt, viņa atbild: "Nē, šķidrumu es lietoju, arī tēju, un tad, kad pavisam trūkst enerģijas, iedzeru arī melnu kafiju, taču ļoti reti."

Kādreizējā finanšu ministre norāda, ka ilgāku laiku praktizējot badošanās periodus, ārējie apstākļi aizvien mazāk var ietekmēt procesu. Piemēram, nav problēmu doties ar draugiem uz kafejnīcu, kad draugi ēd, viņa malko vien tēju.

Vienlaikus viņa gan uzsver, ka ar badošanos svaru regulēt ir bīstami. Reizniece-Ozola uzsver, ka svarīgi ir ik dienas domāt par kustību un uzturu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu