VIDEO ⟩ Klausījās Krievijas himnu un aiz matiem izvilka no auto. Rīdziniece Pārdaugavā piedzīvojusi nepieņemamu taksista uzvedību

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Facebook.com

Kāda iedzīvotāja sociālajos tīklos publicējusi ierakstu par transporta platformas "Bolt" taksometra šoferi, kurš Pārdaugavā nepieņemami izturējies pret klienti, atskaņojot Krievijas himnu, lamājoties, bet noslēgumā ar varu izsēdinot pasažieri ārā no taksometra, liecina pasažieres ieraksts sociālajos tīklos.

Rīdziniece Gerda sociālajos tīklos raksta, ka aizvadītās svētdienas vēlā vakarā nonākusi ļoti nepatīkamā situācijā.

Viņa plkst. 1:30 pēc aizvadīta pasākuma nolēmusi izsaukt "Bolt" taksometru. Taču "Renault-Laguna" taksometra vadītājs bijis ļoti agresīvi un bravūrīgi noskaņots, raksta Gerda.

"Šoferim mašīnā skanēja krievu himna, ko palūdzu pārslēgt. Šoferis uz manu lūgumu nereaģēja. Pēc tam sāka skanēt cita krievu dziesma, kuru vēlreiz palūdzu, lai izslēdz vai pārslēdz," sociālajos tīklos pēc notikušā raksta Gerda, piebilstot ka pašreizējās situācijas dēļ, kas notiek Krievijas iebrukuma skartajā Ukrainā, viņa nevēlas klausīties šāda veida mūziku. 

"Tālāk šoferis krieviski man teica, ka tā ir viņa mašīna un tur ir tikai viņa noteikumi. Es atbildēju, ka esmu klients un vēlos, lai mūzika tiktu izslēgta vai pārslēgta. Taksists man pateica: Иди Нах*и

(latviešu valodā - ej d*rst)!

Apstājās pie Māras dīķa, izkāpa no mašīnas, atvēra aizmugurējās durvis, kur sēdēju es, un mani aiz matiem izvilka ārā no mašīnas un nometa pie zemes," raksta cietusī pasažiere.

Pasažiere tajā brīdī paspējusi paņemt telefonu un nofilmēt, kā agresīvais vīrietis aizcērt taksometra durvis un aizbrauc prom.

Gerda norāda, ka viņai pirmdien jānokārto iesniegums Valsts policijai.

VIDEO: Agresīvais šoferis pamet notikuma vietu

Cietusī meitene arī izsaka pateicību kādam garāmbraucējam, kurš pamanīja viņu raudot, apvaicājās par notikušo un vēlāk aizveda uz viņas mājām.

"Draugi, esiet uzmanīgi. Vēlos padalīties ar attiecīgo taksi, lai jūs ar šo vīrieti nekāptu vienā auto," ieraksta noslēgumā raksta pasažiere.

"Bolt" komentārs par notikušo 

"Apollo" sazinājās ar "Bolt" pārstāvjiem, kuri komentēja notikušo incidentu Pārdaugavā.

"Mums ir ļoti žēl, ka klientam ir nācies piedzīvot šādu situāciju – "Bolt" nekādā veidā neatbalsta vardarbību un šāda šofera uzvedība ir nepieņemama.

Mēs esam nekavējoties sazinājušies ar šoferi un bloķējuši viņa iespēju strādāt ar “Bolt” lietotni. Šajā gadījumā esam pilnībā kompensējuši klientes braucienu, kā arī esam pauduši gatavību sadarboties ar klientu un policiju visos veidos," medijam "Apollo" pauda "Bolt" reģionālais vadītājs Latvijā Raimonds Bērziņš.

"Bolt" pārstāvis arī norāda, kā klientiem rīkoties, ja viņi nonāk līdzīgā situācijā.

"Mūsu klientiem ir pieejams atbalsta dienests, atbildes tiek nodrošinātas katru dienu laikā no 8.00-23.00, bez brīvdienām. Ar dienestu iespējams sazināties caur klienta profilu aplikācijā (izvēloties attiecīgo pasūtījumu) vai rakstot uz "Bolt" e-pastu riga@bolt.eu.

Gadījumos, kad apdraudēta cilvēka veselība vai drošība, aicinām nekavējoties sazināties arī ar Valsts policiju," informē "Bolt".

Runājot par agresīvo šoferi, "Bolt" norāda, ka lielākā daļa uzņēmumā esošo vadītāju strādā strādā pie kāda no autoparkiem vai individuāli. Ikvienam vadītājam pirms sadarbības uzsākšanas ar "Bolt" ir jāpabeidz apmācības, kurās tiek iepazīstināts ar sadarbības noteikumiem un nosacījumiem, kā arī rīcību darbā ar klientu.

"Diemžēl šajā gadījumā ir noticis "Bolt" noteikumu pārkāpums. Šāda rīcība nav pieļaujama ne tikai pasažieru pārvadājumos, bet arī ikdienā, tādēļ vadītājs jau ir bloķēts," mediju "Apollo" informēja Bērziņš.

Autotransporta direkcijas komentārs 

"Apollo" sazinājās arī ar Autotransporta direkciju (ATD), kuri sniedza komentāru par notikušo incidentu.

ATD norāda, ka licenci, lai varētu veikt taksometru pārvadājumus, un licences kartīti, kas tiek izsniegta taksometram, izsniedz Rīgas dome. Savukārt ATD licencē pasažieru komercpārvadājumus ar vieglo automobili jeb transportlīdzekļus ar "baltajām numurzīmēm".

"Tādējādi konkrētajā situācijā licences kartīti taksometram ar reģistrācijas numuru TQ-7249 un licenci uzņēmumam SIA "STAR20", uz kura vārda šis transportlīdzeklis ir reģistrēts, izsniegusi Rīgas dome," portālu "Apollo" informē ATD pārstāvji.

Autotransporta direkcijas ieskatā situācija, kad autovadītājs izturas agresīvi pret pasažieriem un tos fiziski aizskar, ir šokējoša un nepieļaujama, tādēļ šobrīd ATD gatavojam pieprasījumu "Bolt" sniegt paskaidrojumu par konkrēto situāciju, kā arī skaidrojumu par to, kāda būs "Bolt" rīcība attiecībā uz konkrēto autovadītāju un kas tiks darīts, lai šādi gadījumi nekad vairs neatkārtotos.

"Ņemot vērā, ka, mēģinot sazinoties ar konkrēto pasažieri sociālajā vietnē "Facebook", pagaidām vēl neesam saņēmuši atbildi,

mēs lūgsim "Bolt" arī sniegt informāciju par autovadītāja identitāti, jo šobrīd tikai pēc vārda un transportlīdzekļa numurzīmes vēl nevaram viņu identificēt," medijam "Apollo" skaidro ATD.

Saskaņā ar normatīvo aktu prasībām autovadītāju var izslēgt no Taksometru vadītāju reģistra, ja tas neatbilst noteiktām prasībām:

  • soda punktu skaits par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem ir astoņi un vairāk;
  • persona ir administratīvi sodīta par pasažieru pārvadāšanas noteikumu pārkāpšanu;
  • personas valsts valodas zināšanu līmenis ir zemāks par B līmeņa 1. pakāpi;
  • autovadītājs ir vadījis transportlīdzekli bez derīgas B kategorijas vadītāja apliecības vai pārkāpis vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu.

Autotransporta direkcija izskatīs lietu par vadītāja izslēgšanu no Taksometru vadītāja reģistra, ja saņems lēmumu no Valsts policijas par to, ka persona ir sodīta par pasažieru pārvadāšanas noteikumu pārkāpšanu, "Apollo" informēja ATD.

Valsts policijas Rīgas Zemgales iecirkņa policisti, pamatojoties uz sociālajos tīklos ievietoto informāciju, ir uzsākuši resorisko pārbaudi.

"Bolt" ir starptautisks transporta tīklu uzņēmums, kura galvenā mītne atrodas Tallinā. "Bolt" darbojas 45 valstīs Eiropā un Āfrikā, nodrošinot dažādus mobilitātes pakalpojumus, tostarp kopbraukšanu, koplietošanas automašīnas un skrejriteņus, kā arī ēdiena un pārtikas preču piegādi. Igaunijā reģistrētā kopbraukšanas platforma "Bolt" dibināta 2013.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu