Rīgā ar labdarības koncertu uzstāsies leģendāra ukraiņu rokgrupa "Druga Rika"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

30. aprīlī First Mir naktsklubā norisināsies populāras ukraiņu rokgrupas "Druga Rika" labdarības lielkoncerts.

Viss sākās ar to, ka ar savas "Facebook" lapas palīdzību grupas vokālists Valērijs Harčišins tikai dažu dienu laikā savāca 1 miljonu grivnu militārajai tehnikai Ukrainas Bruņoto spēku vienībai, kurā tagad dienē viņa brālis. Šai labdarības iniciatīvai sekoja tiešsaistes koncerts "Mariupole", pateicoties kuram izdevās savākt vēl 600 tūkstošus grivnu.

Tagad mūziķi dodas Eiropas turnejā, lai turpinātu līdzekļu vākšanu. Arī grupas līdera vecākais dēls, tāpat kā viņa brālis, Ukrainas bruņoto spēku sastāvā aizstāv Ukrainas brīvību.

"Druga Rika" ("Дру́га Ріка́") - ukraiņu rokgrupa Valerija Harčišina pavadībā, kura bija izveidota 1996. gadā Žītomirā. Mākslinieki spēlē poproka stilā ar "new wave", brit popa un indy roka elementiem. 2000. gadā "Druga Rika" kolektīvs bija atzīts, ka "gada atklājums" Ukrainā un grupa saņēma vairākas muzikālas balvas.

Grupa jau ir 25 gadus uz skatuves un par šo laiku ir paspējuši izlaist 7 studijas albumus un uzfilmējuši 25 videoklipus, kas "Youtube" kanālā savāca vairāk nekā 20 miljonu skatījumu. Rīgā mūziķi uzstāsies ar īpašu koncertprogrammu, kur izpildīs savus labākus darbus.

"Tagad mēs izmantojam katru iespēju, lai rīkotu uzstāšanās tur, kur tas ir iespējams.

Mēs saņēmām vienreizēju izceļošanas atļauju un garantējām atgriešanos pēc turnejas beigām. Mūsu mērķis ir savākt pēc iespējas vairāk naudas, lai palīdzētu ukraiņiem un Ukrainas Bruņotajiem Spēkiem," stāsta Valērijs.

Šodien "Druga Rika" dosies Eiropas labdarības koncertūrē ar programmu "Kurš gan, ja ne mēs" ("Кто, если не мы?"). Visi par biļetēm gūtie ienākumi tiks ziedoti Ukrainas iedzīvotāju atbalstam. Biļetes uz koncertu ir pieejamas visās "Biļešu Serviss" kasēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu