VIDEO ⟩ Ogrē iedzīvotājs iemūžina video, kā BMW vadītājs rupji pārkāpj ceļu satiksmes noteikums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Nopietns satiksmes noteikumu pārkāpums ar videoreģistratoru fiksēts Ogrē, Raiņa prospektā. Tur esošo dzelzceļa pārbrauktuvi kāds BMW X5 vadītājs šķērsoja brīdī, kad mirgoja sarkanie, aizliedzošie signāli un jau bija nolaistas drošības barjeras. Tas redzams TVNET lasītāja iesūtītā video.

Tāpat no video secināms, ka viņš veica apdzīšanu tuvāk dzelzceļa pārbrauktuvei, nekā tas ir atļauts, un tas nozīmē, ka vadītājs ir veicis pārkāpumu sēriju, par ko pienākas visnotaļ bargs naudas sods un pat tiesību atņemšana uz laiku līdz vienam gadam, kā to nosaka Ceļu satiksmes likums.

Ceļu satiksmes likumā ir skaidri noteikts, ka par barjeras patvaļīgu atvēršanu, apbraukšanu vai dzelzceļa sliežu ceļa šķērsošanu šim nolūkam neparedzētās vietās piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no divdesmit astoņām līdz piecdesmit sešām naudas soda vienībām un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz laiku no sešiem līdz 12 mēnešiem.

Tāpat minēts, ka par apdzīšanu tuvāk par 100 metriem pirms dzelzceļa pārbrauktuvēm piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam astoņu naudas soda vienību apmērā.

 Tas nozīmē, ka pārgalvīgais BMW vadītājs sveikā cauri netiks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu