"Viņam atļauj visu..." Fjūrija pretinieks zaudējumu noraksta uz aizliegtu paņēmienu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dilians Vaits
Dilians Vaits Foto: Reuters/ScanPix

Britu bokseris Dilians Vaits pēc cīņas pret Taisonu Fjūriju zaudējumā vaino tiesnesi un neatļautu paņēmienu pretinieka izpildījumā.

Naktī uz svētdienu, 24. aprīli, Vaits Vemblija stadionā ar sestā raunda nokautu piedzīvoja zaudējumu pret Pasaules Boksa padomes (WBC) supersmagā svara čempionu Taisonu Fjūriju.

Čempions uzvarēja visus piecus raundus, pirms sestajā trīsminūtē viņš ar lielisku aperkotu, kura dēļ Vaits pat zaudēja zobu, pielika punktu cīņai. Vaits gan uzskata, ka šī epizode bijusi apšaubāma.

"Es, protams, biju apdullis. Mēģināju atjēgties, un viņš mani kārtīgi pagrūda. Tā es nokritu un atsitu galvu pret ringa grīdu. Tas nav atļauts," sarunā ar "Sky Sports" sacīja Vaits.

Tāpat 34 gadus vecais britu bokseris vainu novēla arī uz cīņas tiesnesi, kurš visai ātri nolēma, ka Vaits cīņu turpināt nespēj.

"Šis nav reslings, šis ir bokss. Man vajadzēja saņemt vairāk laika, lai atgūtos un tad turpinātu cīnīties. Jā, mani noķēra, par to nav šaubu, bet šis bija drausmīgs tiesneša lēmums," piebilda Vaits.

Fjūrijs jau pirms cīņas pret Vaitu norādīja, ka šis būs viņa profesionālās karjeras pēdējais duelis. Vaits gan cer, ka Fjūrijs savu vārdu neturēs, un viņš tiks pie iespējas revanšēties.

"Es gribu vēl vienu iespēju. Taisons pēc cīņas teica, ka esmu labs cīkstonis, īstens karotājs un kādu dienu noteikti būšot pasaules čempions. Es māku zaudēt. Kādu cīņu vinnē, kādu zaudē. Šī ir dzīve," nobeigumā piebilda britu bokseris.

Vaits savas profesionālās karjeras laikā ir izcīnījis 28 uzvaras, piedzīvojot trīs zaudējumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu