Ko sola zvaigznes? Maija mēneša horoskops

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Anton27/Shutterstock.com

Maijs solās būt diezgan sarežģīts. Protams, ne visiem un ne visu laiku, jo katram cilvēkam, uzņēmumam, struktūrai ir sava astro karte. Tomēr kopumā – labāk dzīvot "pa mierīgo" un bez vērienīgiem darbiem, jo kosmosā planētas nostājušās negantās pozīcijās. Dzīvi atlikt nevaram, bet, ja kaut kas bremzējas vai nenotiek tā, kā gribētos – vēlams pārcelt uz vēlāku laiku.

Negantnieks Merkurs – romiešu mitoloģijā dievu ziņnesis, tirgotāju un reizumis arī blēžu aizstāvis, veiklais runātājs un "lietu bīdītājs" – no 10. maija kļūst negants. Astrologi to dēvē par nelabvēlīgo retrogrādo kustību. Šī planēta astroloģijā netiek pieskaitīta kosmosa "smagsvariem", un lielas blēņas sastrādāt nevar. Taču piņķerēšanās, aizķeršanās un dažādi pārpratumi gan iespējami pēc pilnas programmas.

Nedraudzīgu vaigu Merkurs rādīs līdz 3. jūnijam. Ja iespējams, tad šajā periodā nevajadzētu slēgt līgumus, pirmo reizi sēsties pie sarunu galda, reģistrēt uzņēmumus, pirkt auto vai dārgu sadzīves tehniku, toties var paveikt iesākto un atrisināt kādus jautājumus, kas iestrēguši. Vienīgi no attiecību skaidrošanas gan vajadzētu izvairīties, jo maija pirmajā pusē dažādas situācijas var ietekmēt arī tā dēvētais starp aptumsumu "koridors".

30. aprīlī vēlā vakara stundā Saules aptumsums, bet 16. maijā Mēness aptumsums. Vajadzētu dzīvot rāmi un mierīgi, jo Mēness aptumsums vienmēr notiek reizē ar pilnmēnesi. Tas tā ir astronomiski un dabā nekā citādi nemēdz būt. Kādas sajūtas? Uz visiem tas neattiecas, taču droši vien katrs, ja ne pats, tad vismaz tuvējā apkārtnē saskāries ar bangojošām emocijām, kad: "Mēnestiņš, čigāniņš, starp eglēm sāk vērties /../" (Vilis Plūdons. "Zaķīšu pirtiņa"). Turklāt astroloģijā pastāv uzskats, ka laiks starp abiem aptumsumiem var izcelt gaismā kādas senas problēmas, neatrisinātus attiecību jautājumus, enerģija var aizplūst nelietderīgi. Tāpēc šo laiku vēlams vadīt mierīgi, neplānojot lielus darbus un būtiskus pasākumus.

Taču ir arī pozitīvas ziņas. Cilvēkiem, kas vēlas sākt atslodzes vai dietas kūri, piemēroti datumi no 15. līdz 18. maijam. Iesākumā viegla barība un pēc tam tikai zāļu tējas no 15. maija vakara līdz 17. maija rītam un pēc tam ievērot to ēdienkarti un ēšanas režīmu, kāds ieplānots. Jāgatavojas atvaļinājumu laikam un vasaras peldkostīmu sezonai.

Savukārt saimniecības darbiem un lietišķiem pasākumiem vēl pirms retrogrādā Merkura perioda piemēroti datumi ir: 2., 3., 5. un 6. maijs.

AUNS

Pavasara saule silda sirdi un dod enerģiju. Šajā mēnesī spēsi vai kalnus gāzt un prātā nāks neskaitāmas idejas. Lielisks laiks, lai tās pierakstītu un izveidotu biznesa plānu nākotnei. Kādam iespējamas pārmaiņas profesionālajā jomā: jauns darbs vai jauni apstākļi un uzdevumi esošajā vietā. Ja kaut ko maini, tad lūkojies arī uz finansiālo izdevīgumu, lai nesanāk tā, ka strādā tikai idejas vārdā. Brīvajā laikā ar prieku darbosies mājas saimniecībā - vajag sakārtot telpas, nomazgāt logus, salikt vāzēs ziedus. Kāds nolems aktīvi rosīties sabiedrības labā, piedaloties vai organizējot vides sakopšanas talkas.

VĒRSIS

Daba atmodusies, viss plaukst un zaļo... Pavasaris ir Vērša iedvesmas laiks. Pie katras iespējas vēlēsies izrauties no pilsētas mūriem, no ikdienas rutīnas, no neskaitāmiem dzīves pienākumiem. Lai dzīvo brīvības sajūta un ceļojums. Ar auto, motociklu, divriteni, skrejriteni! Kustīgas aktivitātes ļoti nepieciešamas, jo var gadīties, ka pa ziemu kāds vasaras drēbes šaurākas sašuvis... Darbā – kā jau darbā: daudz pienākumu, liela atbildība. Taču ir arī iespējas izcelties, izvirzīties un saņemt nopietnu karjeras piedāvājumu. Nekautrējies runāt par samaksu.

DVĪŅI

Optimistisks noskaņojums, it īpaši tajās dienās, kad saulīte silda. Gribas brīvības sajūtu, gribas doties piedzīvojumos – ja iespējams, paņem atvaļinājumu vai vismaz kādas garākas brīvdienas. Jaunu enerģijas devu sniegs neliels ceļojums vai tālāks pārgājiens. Satiksi interesantus cilvēkus, gūsi jaunus iespaidus. Pie darbiem ķersies ar jaunām idejām, un tieši tās visi no tevis gaida. Ja kaut kas kavējas un bremzējas, tad atliec uz vēlāku laiku. Var nākties risināt attiecību jautājumus, svarīgi no sirds izrunāties.

VĒZIS

Emocijas mutuļos. Būsi noskaņots parūpēties par visu un visiem – darbā dosi padomus kolēģiem, mājās apčubināsi savus mīļos, varbūt pat centīsies risināt tuvu draugu privātās problēmas. Atceries to sakāmvārdu: „Kas par daudz, tas par skādi!” Ļoti var gadīties, ka cilvēki sāk to uzskatīt par jaukšanos viņu kompetencē un privātajā dzīvē. Palīdzi tikai tad, ja kāds tev to lūdz. Darbā vai biznesā panākumi un labas idejas. Iespējams, rodas jauni sadarbības partneri. Savukārt attiecībās jaunas dzirkstis, kas sirdij liek pukstēt straujāk.

LAUVA

Šis mēnesis piemērots, lai kaut ko mainītu darbā vai biznesā, taču vēlams pamatus ielikt līdz 9. datumam. Pavisam pēkšņu prātā var ienākt interesantas idejas, atklāsmes, peļņas varianti. Veiksme būs ar tevi un līdzās cilvēki, ar kuriem kopā šīs ieceres realizēt. Tu savā dziļākajā būtībā esi līderis, taču šoreiz kopējās lietas labā var nākties mazliet piekāpties: kas jādara, tas jādara. Brīvajā laikā jautras un sirsnīgas tikšanās ar draugiem: izbraucieni, pikniki, dārza svētki. Būsi mīļi gaidīts visdažādākajos pasākumos.

JAUNAVA

Mēneša sākumā labvēlīgs laiks lietišķo jautājumu risināšanai – vari kārtot darīšanas iestādēs, bankās, ar komunālo pakalpojumu sniedzējiem. Ja kādas situācijas sagādājušas rūpes, tad ar enerģiju, loģiku un pārliecinošiem argumentiem spēsi pamatot savu viedokli. Darbā viegli veidosi kontaktus un droši vadīsi procesus līdz vēlamajam rezultātam. Vienīgi ļoti precīzam jābūt, ka kāds projekts saistās ar ārzemju tēmu. Brīvajā laikā sabiedriskas un saviesīgas aktivitātes, kas vairo dzīvesprieku un liek atplaukt sirsnībā. Secināsi, ka tev ir lieliski draugi.

SVARI

Līdzsvars, miers un harmonija ir tavas dzīves vadmotīvi un visas šīs tēmas maijā ir ar plusa zīmi. Šis mēnesis labvēlīgs partnerības jautājumu risināšanai – darbā vai biznesā var izveidoties jauna sekmīga sadarbība vai nostiprināties jau esošā. Tāpat arī iespējams izlīgums kādā situācijā, kas balansējusi uz konflikta robežas. Darbā daudz emociju – ja kaut kas nesanāk, ka cerēts, atliec uz vēlāku laiku, bet nekreņķējies. Svarīgas norises privātajā dzīvē. Pāriem jauns skats uz dzīvi un vienam uz otru, brīvajiem ļaudīm iespējama iepazīšanās un pavasarīgas kaislības.

SKORPIONS

Darbā parādīsi savas plānotāja un stratēģa spējas. Kaut arī parasti tev ir racionāls skats uz situācijām un darāmo, šoreiz prātā var nākt radošas un neparastas idejas. Ļauj vaļu fantāzijai, tā aizvedīs tevi pa pareizo ceļu pie mērķa. Pastāv iespējas satikt jaunus sadarbības partnerus un strauji sākt darbu pie kāda ienesīga projekta. Kaut arī šķiet, ka viss jāpaspēj „jau vakar”, vajadzētu tomēr tempu piebremzēt, lai nekļūdītos. Aizraujoši un iedvesmojoši piedzīvojumi sirdslietās - kāda satikšanās var izrādīties liktenīga. Pozitīvā nozīmē.

STRĒLNIEKS

Tu esi sabiedrisks cilvēks, proti komunicēt, proti sarunāt, tāpēc dažādi lietišķie kontakti veidosies viegli un sekmīgi. Kādam iespējama laba sadarbība ar ārzemēm – darījumi, projekti, komandējums. Daudzos jautājumos pareizākos lēmumus pieņemt palīdzēs intuīcija. Privātajā dzīvē sirsnīgas un romantiskas noskaņas. Ja esi ar kādu kopā, tad atkal un atkal pārliecināsies, ka līdzās ir stiprais plecs un cilvēks ar kuru saprasties no viena acu skata. Brīvajiem ļaudīm acīs nerātnie saules zaķīši un iespējas iepazīties, lai kopā jauki pavadītu laiku.

MEŽĀZIS

Nopietnajam Mežāzim prātā spurainas domas – pamodies tāds kā dumpinieka gars, kad gribas pārmaiņas un jaunus izaicinājumus. Mēģini izvirzīties darbā un pakāpties karjerā. Bet tikai ar apdomu, jo straujai rīcībai šis mēnesis nav piemērots. Steigā iesāktie un veidotie projekti var izčākstēt kā putas ūdenī. Profesionālie panākumi atkarīgi no zināšanām. Paskati, kas labs tiešsaistes kursu piedāvājumā. Brīvajā laikā ar īstu saimnieka tvērienu saimniekosi mājās: kaut kas jāremontē, kaut kas jāpārkārto, dārzā sējas un stādīšanas laiks. Sirdslietās jauni pavērsieni un neparasti piedzīvojumi.

ŪDENSVĪRS

Tu savā dziļākajā būtībā neesi pedants, taču šomēnes jāseko līdzi visiem lietišķiem jautājumiem un jāpievērš uzmanība juridiskām niansēm. Vienalga vai runa par darījumu līgumiem vai komunālajiem jautājumiem. Un īpaši uzmanīgam jābūt naudas lietās - ik pa laikam ieskaties, kas notiek tavā bankas kontā. Brīvo laiku vislabprātāk pavadīsi mājas, jo atklāsies, ka daudz darāmā saimniecībā. Tomēr arī par izklaidēm der atcerēties. Vēlams pievērsties mīļotajam hobijam un satikties ar domubiedriem.

ZIVIS

Iespējamas pārdomas par sirdslietām un tās var radīt nelielu dvēseles diskomfortu. Ja kaut kas nenotiek pēc tava prāta un saskaņā ar tavu viedokli par attiecībām, tad noteikti izrunājies ar mīļoto. Sapratīsieties un emociju bangas norims. Brīvajiem ļaudīm derētu pārvērtēt savu attieksmi pret iespējamo iepazīšanos. Darbā pienākumu pāri pārēm un ar ienākumiem būsi apmierināts. Varbūt pat bankas īsziņas par konta papildinājumu pienāks biežāk, nekā būsi cerējis. Ja kādā brīdī uznāk pesimistiskas domas, dodies dabā izvēdināt galvu.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu