Elksniņš: Daugavpilī 9. maijā publiski pasākumi nenotiks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš
Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš Foto: Ivars Soikāns/LETA

Publiski pasākumi 9. maijā Daugavpilī nenorisināsies, tiekoties ar Valsts policijas (VP) vadību, sacījis Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S).

Šodien VP priekšnieks Armands Ruks viesojās Daugavpilī, lai tiktos ar kolēģiem VP Latgales reģiona pārvaldē un Daugavpils mēru Elksniņu. Pārrunu laikā abas puses izteica viedokli par identificētajiem iespējamiem drošības riskiem pilsētā un reģionā, kā arī par vispārēju sadarbības veicināšanu ar Daugavpils pilsētas domi un pašvaldības policiju, tostarp potenciālo drošības risku un nevēlamu incidentu novēršanā 9. maijā, kas šogad ir noteikta par Ukrainas cietušo un bojā gājušo upuru piemiņas dienu.

Elksniņš skaidroja, ka Daugavpilī neviens gājiens vai publisks pasākums 9. maijā, kas ir sēru diena, nenorisināsies, respektējot pieņemtās likuma normas.

Elksniņš sacījis, ka Daugavpilī dzīvo Latvijas un pilsētas patrioti, kuri ir pārliecināti, ka Krievijas īstenotais karš Ukrainā ir traģēdija, tas nav attaisnojams un atbalstāms.

"Man ir ticība un pēc sarunas ar Elksniņu guvu arī pārliecību, ka Daugavpils pilsētas vadība izprot situāciju, paužot skaidru nostāju, ka Krievijas karš Ukrainā nav pieņemams. Tas nav pieņemams nevienam cilvēkam, kurš jūt līdzi citu cilvēku ciešanām," norādīja Ruks, "2. pasaules kara upuru pieminēšana ir katras ģimenes individuālais jautājums. Tomēr ir jāsaprot, ka publiska karā kritušo pieminēšana ir risks kļūt par aktieri Krievijas propagandā, ko pēc tam var atspoguļot kā atbalstu Krievijas uzsāktajam karam Ukrainā. To pieļaut nedrīkst."

Lai iedzīvotāji varētu justies droši un šī sēru diena norisinātos bez saasinājumiem, VP plāno piesaistīt resursus Daugavpilī un Latgales reģionā gan no Rīgas, gan citām VP reģionālo pārvalžu struktūrvienībām.

VP atgādina, ka 9. maijā, kas šogad ir noteikta par Ukrainas cietušo un bojā gājušo upuru piemiņas dienu, ir aizliegti jebkādi publiski pasākumi, izņemot tos, kas saistīti ar sēru dienu. Par to ir paredzēta atbildība. Policija aicina nedoties uz pasākumiem, kuros var tikt pausts atbalsts Krievijas uzsāktajam karam Ukrainā.

Tāpat policija atgādina, ka par Krievijas karu pret Ukrainu un tās iedzīvotājiem attaisnošanu un atbalstīšanu vai naida runu, un līdzīgām izpausmēm var iestāties kriminālatbildība. Par šādu rīcību var sodīt arī ar brīvības atņemšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu