Krievija brīdina tās militāro rūpniecību par Kasperska antivīrusu bīstamību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Krievijas tehniskās eksporta kontroles dienests ir brīdinājis militāri rūpnieciskā kompleksa uzņēmumus par to, ka ir bīstami izmantot Krievijā izstrādātās Kasperska antivīrusu programmas, paziņoja Ukrainas Aizsardzības ministrjas Galvenā izlūkošanas pārvalde.

Šis Krievijas resors norādījis, ka "ārzemju hakeru grupējumi, realizējot kiberuzbrukumus Krievijas informatīvajai struktūrai, aktīvi ekspluatē programmatūras vājās vietas".

Resors atzīmēja, ka galvenās briesmas saistītas ar to, ka valsts institūcijas izmanto Krievijas programmatūru, ar kuru tiek aizstāts imports. Tas īpaši attiecas uz Kasperska antivīrusu programmām - tādām kā "Kaspersky Anti-Virus", "Kaspersky Internet Security" un "Kaspersky Total Security".

Izrādās, ka šo programmu izmantošana noved pie datora kontroles pārtveršanas, informācijas noplūdes, sveša programmkoda instalēšanas un izpildes iespējamības, un citām bīstamām situācijām. Ar to izmantošanu saistīto briesmu līmenis ir novērtēts diapazonā no "vidēja" līdz "kritiskam".

Arī ASV ir brīdinājušas vairākus amerikāņu uzņēmumus, ka Krievija var izmantot Kasperska programmatūru, lai nodarītu tiem kaitējumu.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu