PVD pie tirgotāja Centrāltirgū konstatē garšvielas ar beigušos derīguma termiņu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Garšvielas
Garšvielas Foto: Depositphotos

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ārpuskārtas pārbaudes laikā konstatējis pārkāpumus SIA "ZI Trans" tirdzniecības vietā Rīgas Centrāltirgū, un no tirdzniecības izņēmis un pieprasījis iznīcināt vairāk nekā 11 kilogramus dažādu garšvielu un garšvielu maisījumu, jo tiem beidzies vai labots derīguma termiņš, aģentūru LETA informēja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Viņa norādīja, ka pārbaude veikta, pamatojoties uz patērētāja sūdzību par bojātu garšvielu tirdzniecību.

Kopumā no tirdzniecības izņemti 30 dažādi produkti, tostarp dažādas garšvielas, garšvielu maisījumi, kā arī piecu veidu eļļa, kam bija beidzies derīguma termiņš vai tas nav bijis nosakāms, un veikti pašrocīgi derīguma termiņa labojumi.

Par konstatētajiem pārkāpumiem uzsākts administratīvā pārkāpuma process. Ņemot vērā to, ka uzņēmējs ir pārkāpis trīs dažādus Pārtikas aprites uzraudzības likuma pantus, naudas sods par konstatētajiem pārkāpumiem var pārsniegt 1000 eiro.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu