Par dienesta viltojumu tiesās Līvānu novada pašvaldības amatpersonas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Līvānu novada ģerbonis.
Līvānu novada ģerbonis. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā apsūdzētas divas Līvānu novada pašvaldības amatpersonas par dokumenta viltošanu un viltota dokumenta izsniegšanu.

LETA rīcībā esošā informācija, ka lietā apsūdzēts Līvānu novada pašvaldības izpilddirektors Uldis Skreivers, kurš aizvadītajā nedēļā apstiprināts par Jēkabpils novada pašvaldības izpilddirektoru, un nu jau bijusī Līvānu novada bijusī Plānošanas un attīstības daļas vadītāja Baiba Vucenlazdāne.

Prokuratūra, neminot pašvaldības nosaukumu, aģentūru LETA informēja, ka kādas pašvaldības amatpersona nolūkā piešķirt pašvaldības finansējumu kādas biedrības projektam, būdama pašvaldības mazo grantu projektu izvērtēšanas komisijas locekle, piekļuva pašvaldības datoram.

Datorā atradās izvērtēšanas komisijas sanāksmes protokols, kurš saturēja patiesas ziņas, un amatpersona sāka šā dokumenta falsifikāciju, veicot tajā labojumus, uzskata prokuratūra.

Prokuratūra uzskata, ka amatpersona protokolā aizstāja viena biedrības sagatavotā projekta nosaukumu ar citu šīs pašas biedrības sagatavotā projekta nosaukumu, apzinoties, ka citi izvērtēšanas komisijas locekļi par finansiālo atbalstu šim projektam nav balsojuši.

Amatpersona veica labojumus arī projekta īstenošanai piešķiramā finansējuma apjomā. Izmantojot viltu, maldinot, ka izmaiņas tika saskaņotas, amatpersona panāca, ka komisijas sanāksmes protokolu parakstīja sanāksmes protokolētāja.

Pēc šo darbību veikšanas amatpersona saskaņā ar iepriekšējo noziedzīgo vienošanos nodeva falsificēto izvērtēšanas komisijas sanāksmes protokolu parakstīt otrai apsūdzētajai amatpersonai, pēc kā noformēja līgumu par projekta ieviešanu un nodeva to parakstīt otrai apsūdzētajai amatpersonai.

Pēc tam līgumu parakstīja arī biedrības valdes loceklis, būdams maldināts par to, ka izvērtēšanas komisija sniedza finansiālo atbalstu konkrētajam projektam.

Krimināllietu skatīs Daugavpils tiesā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu