Teroraktā Izraēlā nogalināti trīs cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Izraēlas vidienes pilsētā Eladā ceturtdien notika terorakts, kurā nogalināti trīs cilvēki, un tā rīkotājus vajā policisti un armijas vienības, paziņoja policija.

Terorakts tika sarīkots Izraēlas dibināšanas gadskārtā.

Liels skaits policistu un armijas vienības vajā "vienu vai divus teroristus", vajāšanā tiek izmantoti arī helikopteri, un uz ceļiem ir ierīkoti blokposteņi, paziņoja policija.

Ārkārtējās palīdzības dienests "Magen David Adom" (MDA) apstiprināja trīs cilvēku nāvi un pavēstīja, ka vēl trīs cilvēki ir nopietnā stāvoklī. Divi citi cilvēki ir guvuši mērenus vai vieglus ievainojumus.

Terorakts notika pēc vairākiem uzbrukumiem ar cilvēku upuriem, kurus pēdējās nedēļās sarīkojuši palestīnieši un Izraēlas arābi.

Izraēlas ārlietu ministrs Kairs Lapids paziņoja, ka "neatkarības dienas prieks vienā mirklī tika pārtraukts", un nosodīja "slepkavīgo uzbrukumu Eladā".

Vairāki Izraēlas mediji ziņoja, ka uzbrucēji lietojuši nažus vai cirvi. Citās ziņās bija izteikts pieņēmums, ka viņi lietojuši šaujamieročus.

MDA paramediķis Alons Rizkans pavēstīja, ka visi nogalinātie bija vīrieši, kas bija nedaudz vecāki par 40 gadiem. Nopietni ievainotie bija vīrieši vecumā no 35 līdz 60 gadiem.

Eladā ir 50 000 iedzīvotāju, kas lielākoties ir ultraortodoksālie jūdaisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu