"Putina mazie propagandas puikas." Linuss Videls un citi zviedri izpelnās asu kritiku par spēlēšanu KHL finālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Līnuss Videls
Līnuss Videls Foto: Zane Bitere/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) finālā spēlējušie zviedru hokejisti izpelnījušies asu kritiku no Zviedrijas sporta žurnālista Markusa Leifbija.

KHL finālā 30. aprīlī triumfēja Maskavas CSKA vienība, kas Gagarina kausa finālsērijā ar rezultātu 4-3 uzveica Magņitogorskas "Metallurg".

Pēc Gagarina kausa izcīnīšanas CSKA savā "Twitter" kontā publiskoja attēlu, kurā redzams, ka par uzvaru priecājas Zviedrijas valstsvienības (nu jau bijušie) hokejisti Klāss Dalbeks un Ādams Reideborns.

"Twitter" lietotāji metās kritizēt abus zviedru hokejistus.

"Ceru, ka viņi nekad nepārstāvēs Zviedrijas izlasi," rakstīja kāds sašutis "Twitter" lietotājs.

Savukārt Leifbija kritizēja gan abus čempionus, gan bijušo Rīgas "Dinamo" spīdekli Linusu Videlu, kurš finālsērijā pārstāvēja "Metallurg" vienību.

"Nevajag bakalaura grādu, lai saprastu, cik slikti šis attēls izskatās. Linuss Videls pārstāvēja zaudējušo komandu. Šis trio tāpat kā citi zviedri izvēlējās sezonu noslēgt Krievijā kā Putina mazie propagandas puikas," rakstīja žurnālists.

Zviedrijas un Somijas hokeja federācijas jau ir paziņojušas, ka spēlētāji, kuri Krievijā spēlēja šajā sezonā pēc karadarbības sākuma, kā arī tie, kuri spēlēs Krievijā arī nākamsezon, nedrīkstēs spēlēt savu valstsvienību rindās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu