Bordāns ar ASV amatpersonām apspriedīs Krievijas un Baltkrievijas īpašuma iespējamo konfiskāciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas tieslietu ministrs Jānis Bordāns.
Latvijas tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (K) šodien ar vairākām ASV amatpersonām apspriedīs starptautiskajām sankcijām pakļauto īpašumu, ieskaitot Krievijas un Baltkrievijas valstij piederošo īpašumu, iespējamās konfiskācijas starptautiskos un nacionālos risinājumus.

Tieslietu ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs aģentūru LETA informēja, ka šodien Bordāns ieradīsies vizītē ASV galvaspilsētā Vašingtonā, kuras laikā dosies uz ASV Kongresu, lai tiktos ar Pārstāvju palātas Juridiskās komitejas locekli un republikāņu kongresmeni Viktoriju Sparcu, kā arī apmeklēs ASV Valsts departamentu, ASV Tieslietu departamentu un ASV Valsts kases departamentu.

Savukārt trešdien, 11.maijā, Bordāns apmeklēs Komunisma upuru memoriālo fondu, kur tiksies ar tā vadītāju vēstnieku Endrjū Brembergu un runās par Latvijas atbalstu komunisma upuriem veltīta muzeja izveidei Vašingtonā. Tā pirmo kārtu plānots atvērt šogad. Muzeja izveidi finansiāli ir atbalstījusi arī Latvija.

Vizītes noslēgumā 15.maijā Bordāns tiksies ar Vašingtonas latviešu diasporas bērniem un jauniešiem, lai runātu par Satversmi un tās nozīmi, kā arī apmeklēs dievkalpojumu Vašingtonas draudzē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu