"Nav enerģijas, staigā kā vecs vīrs." Psihologs analizē Putina uzvedību 9. maija parādē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kara noziedznieks Vladimirs Putins.
Kara noziedznieks Vladimirs Putins. Foto: EPA/Scanpix

Analizējot kara noziedznieka Vladimira Putina uzvedību 9. maija militārajā parādē Sarkanajā laukumā, psihologs akcentē izmaiņas gaitā un enerģijas trūkumu, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN.

Speciālists Valentīns Kims atzīmē, ka tagad skaidri redzama Putina novecošana - šogad viņam apritēs 70 gadi.

Krievijas diktatora uzvedība militārajā parādē par godu uzvarai pār nacistisko Vāciju liecināja par stāvokli, kādā viņš šobrīd atrodas. Psihologs sarunā ar "Radio NV" akcentē, ka īpašu uzmanību piesaistīja Putina gaita. 

"Šādai gaitai speciālisti ļoti bieži pievērš uzmanību. Šogad mēs redzējām, ka Putinam jau raksturīga gaita kā cilvēkam gados.

Viņš vairāk šūpojas, un sāk parādīties problēmas ar labo roku. Viņš jau sāk staigāt kā vīrietis gados. Viņam nav enerģijas - tās enerģijas, kas nepieciešama, lai vadītu valsti un gūtu kaut kādas uzvaras," sacīja Kims.

Psihologs uzsver, ka parādē redzētais liecina, ka Putins "ir vecs vīrs, kuram šogad paliks 70 gadi, nevis enerģisks vīrietis".

"Vecums atstāj iespaidu ikviena cilvēka uzvedībā, it īpaši tāda, kurš pie varas bijis tik daudzus gadus. Ja Putins nāca pie varas kā diezgan nobriedis cilvēks, tad tagad viņš ir kļuvis vecs.

Ir maz enerģijas, un cilvēkam ir vēlme dzīvē izdarīt kaut ko svarīgu, lai tas paliktu atmiņā," norāda Kims.

Pēc psihologa domām, Putina tēls balstās uz divu veidu fotogrāfijām - jauns vīrietis, kas nodarbojas ar džudo, un nobriedis vīrietis ar kailu rumpi, kurš jāj ar zirgu vai ķer zivis.

"Bet tagad mēs redzam Putinu jau vecumdienās un ar veselības problēmām. Redzēsim, kā būs tālāk, bet šobrīd Krievija atrodas diezgan "ievainojamā stāvoklī", jo pašas valsts stāvoklis ir atkarīgs no valsts vadītāja veselības," norāda speciālists.

Jau ziņots, ka Putinu bieži apmeklē ārsts, kas specializējas vēža ķirurģiskā ārstēšanā, piektdien, 1. aprīlī, vēsta izdevums "Projekt", atsaucoties uz tā rīcībā nonākušo personīgo ārstu sarakstu, kas pavada Putinu braucienos.

Viens no teju pastāvīgiem Putina pavadoņiem ir Centrālās klīniskās slimnīcas līdzstrādnieks Jevgēņijs Seļivanovs.

Viņa disertācijas temats ir vairogdziedzera vēža diagnosticēšanas un ķirurģiskās ārstēšanas īpatnības vidēja un liela vecuma cilvēkiem.

Tikai uz Sočiem vien šis ārsts pie Putina lidojis 35 reizes.

Pētījumā tiešā formā nav apgalvots, ka Putins sirgtu ar kādu slimību, arī konkrētas diagnozes netiek minētas.

Putinam vismaz divas reizes veikta operācija vai vismaz ļoti nopietna procedūra, pēc visa spriežot, muguras rajonā.

Šie gadījumi sakrituši ar Putina pazušanu no publiskās sfēras, kam savulaik uzmanību pievērsa masu informācijas līdzekļi.

Pēdējo gadu laikā Putinu Sočos visbiežāk apmeklējuši trīs ārsti - otorinolaringologi Aleksejs Ščeglovs un Igors Jesakovs, kā arī jau minētais ķirurgs onkologs Seļivanovs.

Četru gadu laikā Ščeglovs pie Putina uz Sočiem lidojis 59 reizes un pavadījis tur līdzās viņam 282 dienas, Jesakovs - 38 reizes un 152 dienas, bet Seļivanovs - 35 reizes un 166 dienas.

"Šī brigāde ir līdzās Putinam gan oficiālās uzturēšanās laikā Sočos, gan valsts galvas "pazušanas" brīžos," norāda "Projekt".

Pētījumā arī teikts, ka, apmeklējot Altaju, Putins mērcējies vannās ar aļņa ragu ekstraktu, kas ir pazīstama alternatīvās medicīnas procedūra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu