"Pauduši diezgan daudz "nožēlas vārdu"." NA frakcija aizvadījusi sarunu ar Golubevu un Ruku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iekšlietu ministre Marija Golubeva.
Iekšlietu ministre Marija Golubeva. Foto: Paula Čurkste/LETA

Nacionālā apvienība (NA) trešdien, 11. maijā, aizvadīja sarunu ar iekšlietu ministri Mariju Golubevu (AP) un Valsts policijas priekšnieku Armandu Ruku, kuri "pauduši diezgan daudz "nožēlas vārdu" par notikušo", norāda NA valdes loceklis, parlamenta deputāts Jānis Iesalnieks.

Pēc šodien notikušās sarunas ar iekšlietu ministri Nacionālā apvienība iekšējo apspriešanos turpinās ceturtdien, 12. maijā, no rīta pirms Saeimas sēdes, informēja NA pārstāve Laima Melkina.

Šodien NA frakcijai notikusi pusotru stundu ilga sarunu ar Golubeva un Valsts policijas priekšnieku Armandu Ruku.

Sīkāki komentāri par partijas nostāju gaidāmi pēc ceturtdien no rīta gaidāmās NA frakcijas un valdes kopsēdes, norādīja politiskā spēka pārstāve.

Kā ziņots, NA frakcijas vadītājs Raivis Dzintars pirms tikšanās ar Golubevu norādīja, ka partija sagaida skaidrojumu par vakardienas notikumiem pie pieminekļa Pārdaugavā un "pārliecinošu redzējumu, kā nepieļaut tā atkārtošanos". "Pārdaugavā notikušais ir izaicinājums Latvijas valstij," uzskata Dzintars.

NA valdes loceklis, parlamenta deputāts Jānis Iesalnieks mikroblogošanas vietnē "Twitter" norāda, ka šodien Saeimas frakcijas sēdē rosinās partijai pieprasīt iekšlietu ministres demisiju.

Iesalnieks norādīja, ka ilgajā, emocionālajā sarunā Golubeva un Ruks esot pauduši diezgan daudz "nožēlas vārdu" par notikušo. Laika trūkuma dēļ NA frakcija šodien sēdē neesot lēmusi par jebkādiem jautājumiem saistībā ar šo situāciju.

Jau vēstīts, ka pēc šīs nedēļas sākuma notikumiem policija slēgusi pieeju Uzvaras parkā esošajam piemineklim un tā laukumam.

Golubeva, komentējot Uzvaras parkā notikušo, mikroblogošanas vietnē "Twitter" ierakstījusi, ka tie, kas slavēja agresiju vai lietoja tās simboliku, ir aizturēti, ieskaitot jaunieti ar Krievijas karogu. "Policija aizstāvēja Latvijas pilsoņu tiesības, arī pielietojot spēku, kad nepieciešams," uzsvēra politiķe.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu