Staķis prognozē, ka okupantu pieminekli neizdosies demontēt līdz Saeimas vēlēšanām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Padomju piemineklis Pārdaugavā.
Padomju piemineklis Pārdaugavā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Visticamāk, līdz 14. Saeimas vēlēšanām neizdosies demontēt padomju pieminekli Pārdaugavā, trešdien, 11. maijā, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" norādīja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, piebilstot, ka "jāsāk ar politisku lēmumu gan Saeimā, gan Rīgas domē".

Raidījumā izskanēja, ka Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange ir paudis, ka pēc valsts lēmuma nojaukt šo pieminekli Rīgas dome sludinās konkursu par idejām, ko iesākt ar attiecīgo teritoriju.

Jautāts, kāds ir laika rāmis, kādā Rīgas dome būtu gatava noorganizēt šī pieminekļa demontāžu, Staķis sacīja, ka pagaidām nav īstas atbildes.

Viņa ieskatā, ir jāsāk ar politisku lēmumu gan Saeimā, gan Rīgas domē. Staķis skaidroja, ka ir izveidota ceļa karte, kā līdz tam varētu nonākt, ņemot vērā arī riskus.

"Pie šī lēmuma nevarēs nonākt ātri. Saeimā ir jāpieņem īpašs likums, tad daudz problēmu nebūs.

Jāsaka, ka tas nav vienkāršs objekts. Es nedomāju, ka pieminekli izdosies demontēt līdz gaidāmajām Saeimas vēlēšanām," sacīja Rīgas mērs.

Kā ziņots, pēdējā laikā saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā aktualizējies jautājums par Rīgā, Uzvaras parkā, esošo pieminekli un iespējām to demontēt. Saeima šim mērķim gatavo speciālu likumprojektu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu