Ukrainas nacionālais varonis un simbols - kas ir zināms par suni Patronu?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: X00550/SCANPIX

Interneta slavenība dienesta suns Patrons guvis lielu popularitāti ne tikai Ukrainā, bet arī visā pasaulē. "Apollo" apkopoja informāciju, kas par četrkājaino varoni zināms.

Britu raidorganizācija ziņo, ka Patrons ir dzimis 2019. gadā, un šogad Džeka Rasela terjera škirnes astainis svinēs savu trešo dzimšanas dienu. Viņa īpašnieks ir Mihailo Iļjevs.

Kā Patrons kļuva par slavenību?

Patrons Černihivas apgabalā kopš Krievijas iebrukuma sākuma ir atradis jau vairāk nekā 200 sprādzienbīstamus priekšmetus. Astainis cieši sadarbojas ar Ukrainas sapieriem, lai padarītu Ukrainas pilsētas atkal drošas.

Suņuks kļuvis par vienu no ukraiņu varoņiem un patriotisma centru. Viņš ir regulārs dalībnieks Ukrainas valsts iestāžu videomateriālos, kuri publicēti sociālajos tīklos.

Patrons ir iedvesmojis vairākus māksliniekus un viņu fanus ne tikai Ukrainā, bet arī visā pasaulē. Viņu attēlo visur, kur iespējams, - sākot ar dažādām  ilustrācijām, beidzot pat ar mīkstajām rotaļlietām.

Starp vizuālajiem materiāliem ir arī skice, kurā attēlots Patrons, kas čurā uz krievu raķetes.

Ukrainas prezidents apbalvo četrkājaino varoni

Svētdien, 8. maijā, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svinīgā ceremonijā apbalvoja valsts slavenāko dienesta suni par viņa centību un darbu, meklējot sprādzienbīstamus priekšmetus.

Tiekoties ar Kanādas premjerministru Džastinu Trudo, Volodmirs Zelenskis Patronam un viņa saimniekam Mihailo Iļjevam pasniedza valsts apbalvojumu.

Čerņihivas atmīnēšanas komanda savā darbā izmantojusi tehnoloģijas no Kanādas.

"Es vēlos apbalvot tos Ukrainas varoņus, kas mūsu zemi jau atbrīvojuši no sprādzienbīstamajiem priekšmetiem. Un kopā ar mūsu varoņiem ir arī mazs un brīnišķīgs sapieris Patrons, kurš ne tikai neitralizē sprādzienbīstamos priekšmetus, bet arī māca mūsu bērniem drošības pasākumus bīstamajās vietās," Zelenskis sacīja svinīgajā ceremonijā.

Lai ļaudis no visas pasaules varētu sekot līdzi iemīļotā suņuka gaitām un viņa palīdzībai Ukrainas ārkārtas situāciju dienestam, sociālo tīklu vietnē "Instagram" Patronam izveidots savs profils, kurā sunim seko vairāk nekā 240 tūkstoši cilvēku.

Golubeva tiekas ar Patronu

Ceturtdien, 5. maijā, Latvijas iekšlietu ministre Marija Golubeva kopā ar pārējiem Baltijas valstu un Polijas iekšlietu ministriem tikās Kijivā, lai parakstītu deklarāciju, kuras mērķis ir spēcināt starpvalstu sadarbību un atjaunot mieru un drošību Eiropas reģionā.

Vizītes laikā ministre arī satika interneta slavenību no Ukrainas, liecina ministres ieraksts sociālajos tīklos.

Ministre satika slaveno Patronu, kurš neatlaidīgi palīdz Ukrainu padarīt drošāku pēc Krievijas armijas postošajiem uzbrukumiem.

"Paldies viņam par visām izglābtajām dzīvībām," raksta Golubeva zem kopbildes ar Patronu.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu