LKS aicina iedzīvotājus rīt nepulcēties Vecrīgā, jo Rīgas dome mītiņu ir aizliegusi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rātslaukums. Ilustratīvs foto
Rātslaukums. Ilustratīvs foto Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Krievu savienība (LKS) aicina iedzīvotājus rīt, 13. maijā, tomēr nepulcēties Rātslaukumā, jo Rīgas dome mītiņu ir aizliegusi, sacīja partijas līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs.

Viņš informēja, ka Rīgas domes aizliegumu rīkot mītiņu LKS pārsūdzēs tiesā un rīkos mītiņu tikai tad, ja tiesa to atļaus.

Ņemot vērā aizliegumu, LKS izplatījusi sociālajos tīklos aicinājumu rīt nepulcēties Rātslaukumā.

Mitrofanovs skaidroja, ka aizliegums rīkot mītiņu pamatots ar Valsts drošības dienesta slepenu dokumentu, kura saturs viņiem neesot izpausts. "Mītiņa organizatori informēti par to, ka ir gaidāmas provokācijas, bet, kas tās par provokācijām un kas tās plāno organizēt, mūs neinformēja," piebilda LKS līdzpriekšsēdētājs.

Kā vēstīts, Valsts drošības dienests (VDD) sniedza Rīgas domei negatīvu atzinumu par LKS iecerēto mītiņu piektdien Rātslaukumā.

Iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) norādījusi, ka VDD priekšnieks Normunds Mežviets viņu informējis, ka sniegs Rīgas domei negatīvu atzinumu par potenciālo LKS pasākumu, tāpēc ministre aicinot Rīgas domes izpilddirektoru sekot kompetento iestāžu vērtējumam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu