Kuleba: Vācijas SPD draudzīgā politika pret Krieviju ir pagātnē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gerhards Šrēders un Vladimirs Putins. 2011. gads.
Gerhards Šrēders un Vladimirs Putins. 2011. gads. Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas valdošās sociāldemokrātu partijas (SPD) Krievijai draudzīgā nostāja, kāda tā bijusi vēsturiski, ir pagātnē, ceturtdien sacīja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

"Vācijas-Krievijas attiecību vēsture, kāda tā bija pirms Ukrainas kara, un sociāldemokrātu loma tajā, ir kas tāds, kas tagad ir vēsture," Berlīnē pēc sarunām ar vadošajām SPD amatpersonām sacīja ministrs.

Kuleba norādīja uz Vācijas kanclera Olafa Šolca nostājas maiņu attiecībā uz bruņojuma piegādēm Ukrainai, kā arī attiecībām ar Krieviju enerģētikas jomā.

"Es zinu, ka nav viegli pieņemt šādus lēmumus, "sacīja Kuleba. "Jūs esat pietiekami stipri, lai atzītu, ka iepriekšējā politika ir cietusi neveiksmi un ir nepieciešama jauna politika."

Šolcs, Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers un citi ilggadējie SPD vadības cilvēki pēdējo nedēļu laikā izpelnījušies pārmetumus par, kā to formulēja Ukrainas vēstnieks Vācijā, "stipri apšaubāmo tuvību Krievijai".

Prezidents savulaik bija bijušā kanclera Gerharda Šrēdera viena no tuvākajām uzticības personām un vēlāk kancleres Angelas Merkeles kabinetā ieņēma ārlietu ministra amatu. Viņi abi tiek uzskatīti par prokrieviskās nostājas arhitektiem, kas sabruka, sākoties karam.

Pats Šrēders vada Krievijas koncerna "Rosņeftj" direktoru padomi un ir gāzesvadu uzņēmuma "Nord Stream" akcionāru padomes priekšsēdētājs. Arī pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā viņš Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu nav nosodījis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu