LTV: Ja Golubeva demisionēs, tad varētu prasīt kāda NA ministra demisiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru kabineta klātienes sēde.
Ministru kabineta klātienes sēde. Foto: Valsts kanceleja

Pirmdien, 16.maijā, koalīcijas sanāksmē varētu tikt apspriesti ar Nacionālās apvienības (NA) prasīto iekšlietu ministres Marijas Golubevas (AP) demisiju saistītie, kā arī partijas "Konservatīvie" pieteiktie jautājumi, prognozēja "Konservatīvo" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Krišjānis Feldmans.

Politiķis norādīja, ka savu aicinājumu Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) rīkot koalīcijas ārkārtas sanāksmi par notikumiem pie Pārdaugavas pieminekļa "Konservatīvie" premjeram nosūtīja jau 10.maija vakarā.

Atbildot uz jautājumu, pēc kura no dažādiem scenārijiem situācija koalīcijā varētu noslēgties, Feldmans norādīja, ka "Konservatīvie" kā atbildīga partija šajā jautājumā rīkosies atbilstoši valdību veidojošo partiju sadarbības līgumam. Tas nosaka, ka savstarpējās attiecības sākumā jāizrunā koalīcijā, pirms par tiem tiek komunicēts ar medijiem, atzīmēja politiķis.

Savukārt Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" Golubevas partijas biedri neoficiāli atklāja, ka, ja ministre būs spiesta amatu pamest, tad tie varētu prasīt kāda NA ministra demisiju.

Jau vēstīts, ka "Konservatīvie" no Kariņa sagaida atbildi par to, ka daļai iedzīvotāju pie Pārdaugavas pieminekļa tika atļauts rīkoties tiesiski nihilistiski, par ko arī ir radusies neapmierinātība sabiedrībā.

Kā ziņots, NA Saeimas frakcija un valde ir nolēmusi pieprasīt Kariņam atbrīvot no amata Golubevu saistībā ar situāciju 9. un 10.maijā pie padomju pieminekļa Pārdaugavā, aģentūru LETA informēja partijā.

NA paziņojumā uzsver - ja premjers un koalīcijas partneri šajā jautājumā neņems vērā NA viedokli, partijas valde neredz iespēju turpināt darbu šajā valdībā un lems par savu ministru atsaukšanu.

Golubevas demisiju ir pieprasījusi arī daļa no opozīcijas deputātiem, izskatīšanai Saeimā iesniedzot divus lēmumprojektus par neuzticības izteikšanu iekšlietu ministrei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu