Kariņš paraksta rīkojumu par ekonomikas ministra demisiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.
Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš trešdien, 18. maijā, parakstīja rīkojumu par ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga demisiju. Krišjānis Kariņš arī tikās ar Jāni Vitenbergu, lai pateiktos par līdzšinējo sadarbību un paveikto ministra amatā. No ceturtdienas, 19. maija, ekonomikas ministra amata pienākumu pildīšana uzticēta zemkopības ministram Kasparam Gerhardam.

"Nacionālās apvienības rīcība, ar ultimātu vēršoties pret vienu no partneriem valdībā, ir destabilizējusi situāciju koalīcijā, tādēļ pirmdien to informēju par viena tās ministra nomaiņu politiskā līdzsvara atjaunošanai," norāda Kariņš, atgādinot, ka Nacionālajai apvienībai bija izvēle, kuru no saviem ministriem tā būtu gatava mainīt.

"Man kā valdības vadītājam ir skaidrs, kas mums kā valstij ir jādara – mums ir lieli izaicinājumi Ukrainas bēgļu jautājumu risināšanā, mums ir jāpārliecina starptautiskie partneri, ka Latvijas un Baltijas valstu drošība ir jāturpina stiprināt NATO ietvaros, mums ir jāturpina gan pašiem atbalstīt Ukrainu, gan jāpārliecina Rietumu sabiedrotie, ka ir jāturpina sniegt atbalstu Ukrainai līdz tās pilnīgai uzvarai karā pret Krieviju."

"Es stingri turēšu vadības grožus un virzīšu valdības darbu uz priekšu, lai kopā ar partneriem varētu īstenot šos mūsu valstij nozīmīgos darbus," uzsver K. Kariņš.

Ministru prezidents aicina Nacionālo apvienību un Attīstībai/ Par! pēc iespējas ātrāk ministru amatiem izvirzīt kandidātus, kuri spētu vadīt valsts drošībai un tautsaimniecībai nozīmīgās nozares un valdība šajā sarežģītajā laikā varētu strādāt pilnā sastāvā.

Kā vēstīts, pirmdien, 16. maijā, Ministru prezidents aicināja iekšlietu ministri uzņemties atbildību par notikumiem 9. un 10. maijā pie pieminekļa Uzvaras parkā, kurā tika izrādīta necieņa Latvijas valstiskumam, vēsturiskajai pieredzei un Krievijas īstenotā kara upuriem Ukrainā. Marija Golubeva 16. maijā paziņoja par atkāpšanos no ministres amata.

Pašlaik iekšlietu ministra amata pienākumus pilda Ministru prezidenta biedrs, aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu