Vardarbībā apsūdzētais mūziķis Kristaps Strūbergs pātrauc klusēšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pagājušā gada maijā plašu rezonansi izraisīja mūziķa Kristapa Strūberga bērnu mātes Mairitas Rosickas paziņojums, ka viņa aiziet no vardarbīgām attiecībām. Gadu pēc notikušā sestdien, 21. maijā, mūziķis nācis klajā ar jaunu paziņojumu.

Kristaps Strūbergs sociālo tīklu vietnē "Instagram" vēsta, ka par notikušo klusējis gadu. "Es nevēlējos par to runāt, nevēlējos šo netīro veļu uzvelt uz jums. Bet saprotu, ka mana dzīve ir pilnībā izpostīta un, cenšoties visu sākt no jauna, man atkal viss tiek atņemts," viņš raksta.

Publikācijā mūziķis atvainojas visiem cilvēkiem, kuriem viņa klusēšana ir nodarījusi pāri.

"Šī gada laikā mijās tik daudz emociju un pārdzīvojumu. Sākot no domas par bērnu atņemšanu līdz cerībai, ka cilvēks mainīsies, un visu var nokārtot mierīgā ceļā. Domas par to, ka nav vēlmes un iespējas dzīvot.

Es naivi cerēju uz kaut ko visu laiku. Tam visam ir pienācis gals. Man vairs nav ne cerību, ne spēka klusēt, ne arī vēlmes klusēt," viņš raksta. 

Mūziķis norāda, ka ilgi nevarēja saņemties pastāstīt savas domas par situāciju.

"Apollo" jau vēstīja, ka 2021. gada 10. maijā mikroblogošanas vietnē "Twitter" plašu atbalsi izraisīja ieraksts, no kura noprotams, ka vardarbībā pret ģimeni tiek vainots Strūbergs.

"Sveiki! Esmu pieņēmusi lēmumu aiziet no vardarbīgām attiecībām. Šobrīd tieku joprojām par to sodīta no vainīgā puses ar klaju mūsu bērnu ignorēšanu, arī no finansiālās puses.

Jā, es esmu sazinājusies un rīkojusies kā visi iesaka darīt - policija, NVO, advokāti utt., bet parādi kāpj, uz darbu netieku, jo mazākais vēl par mazu priekš dārziņa, auklītes vajag, situācija neapskaužama un palīdzība nekāda," vietnē "Twitter" 10. maijā rakstīja Mairita Rosicka.

Šī gada janvārī izdevumam "Kas Jauns?" Mairita norādīja: "Pašlaik norit tiesas process par laulības šķiršanu un bērnu aizbildniecību. Godīgi sakot, ņemot vērā, ka par bērniem pašlaik rūpējos tikai es un Uzturlīdzekļu garantiju fonds, ne uz ko citu kā uz sevi jau vairs nemēģinu paļauties, līdz ar to par iespējamām summām pat nedomāju. Cik zinu, Uzturlīdzekļu garantiju fonda ierobežojumi viņu var arī neskart, jo nav ne autovadītāja apliecības, ne īpašumu, ne oficiālas darbavietas.

Savukārt Kristapa prasība pret mani par neslavas celšanu netika apmierināta pēc tam, kad policijai iesniedzu visus pierādījumus un paskaidrojumus."

Pēcāk Mairita Rosicka intervijā TVNET Grupas tiešsaistes žurnālam "Klik" atklāja: "Grupas reakcija mani nepārsteidza. Nevaru un nevēlos pārmest grupai par neiesaistīšanos, jo tas paliek uz viņu sirdsapziņas.

Acīmredzami viņi izlaida publisko paziņojumu atbilstoši savai pārliecībai, un, ja šī pārliecība ir tāda, ka vardarbības jautājumi jārisina virtuvē, tas daudz vairāk pasaka par viņiem nekā par mani.

Viņu uzskati par mani gadiem ilgi veidojušies caur Kristapu, un katru reizi, kad Kristaps viņiem grupas čatā nosūta bērnu mantām piemētātu grīdu ar tekstu, lai paskatās, kāda sieva ir cūka, ka viņam jāatnāk mājās uz šādu dzīvokli (jāpiebilst, ka tā māja izskatās pēc bērnu spēlēšanās un ir pašsaprotami, ka mantas mētājas pa zemi, jo viņi joprojām spēlējas), vai katru reizi, kad viņiem tiek nosūtīts kāds video, ko Kristaps uzņēma strīdu laikā, lai visiem parādītu, cik traka ir viņa sieva, viņi savu pārliecību tikai nostiprina.

Protams, nevienu neinteresē ne tas, kas ir sekojis pirms šiem video, ne, piemēram, speciālistu viedoklis vai ārstu psihoterapeitu slēdziens."

Strūbergs apsūdzības noliedza un solīja iet oficiālu ceļu patiesības noskaidrošanai. Šī gada 4. februārī publiskā skandāla dēļ pameta grupu "Singapūras satīns".

"Diemžēl šie publiskie paziņojumi ietekmē arī visu mūsu grupu. Tādi virsraksti kā "Singapūras satīns" dalībnieka sieva cīnās pret vīra vardarbību" met ēnu uz visu grupu, kurā bez manis ir vēl septiņi dalībnieki - radot iespaidu, ka viņi mani piesedz. Es labi apzinos, ka šāda publicitāte grupas attīstībai un radošajam garam dod triecienu, kas traucē radīt jaunas dziesmas un rada nepatiesu iespaidu par visu grupu.

Kristaps Strūbergs nav viss "Singapūras satīns", un "Singapūras satīns" nav tikai Kristaps Strūbergs," viņš vēstīja pērnā gada paziņojumā.

KUR MEKLĒT PALĪDZĪBU?

Pašvaldības sociālajā dienestā vai krīzes centrā:

Centrs "Marta"

Matīsa iela 49-3, Rīga

Tālr. 67378539

E-pasts: centrs@marta.lv

Centra "Marta" Liepājas filiāle

Kūrmājas prospekts 11, Liepāja

Tālr. 29195442

E-pasts: centrs@martaliepaja.lv

Ģimenes krīzes centrs "Mīlgrāvis"

Ezera iela 21, Rīga

Tālr. 67012515, 67398383

E-pasts: gimenes@krize.lv

Krīžu un konsultāciju centrs "Skalbes"

Kungu iela 34, Rīga

Tālr. 24551700, 27722292

E-pasts: skalbes@skalbes.lv

Atbalsta tālrunis noziegumos cietušajiem: 116006

Krīzes centrs ģimenēm ar bērniem "Paspārne"

Talsu iela 39, Ventspils

Tālr. 63661515, 22012434

E-pasts: pasparne_kc@inbox.lv

Nodibinājums "Centrs Valdardze"

Raiņa iela 9f, Valmiera

Tālr. 64220686

E-pasts: valdardze@inbox.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu