Režisors Alvis Hermanis saņēmis fiziskas izrēķināšanās draudus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis.
Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunā Rīgas teātra (JRT) mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis vietnē "Instagram" publicēja ierakstu, ka izteikumu par Krievijas agresiju dēļ saņēmis rakstiskus draudus. 

Vietnē "Instagram" publiskotā ieraksta dēļ, kurā Hermanis nodēvē Krieviju par "agresīvu fašistu valsti", režisors saņēmis neskaitāmus rakstiskus draudus.

"Mans nesenais ieraksts par Krieviju kā agresīvu fašistu valsti izsaucis pārsteidzošu reakciju! Kas to būtu domājis?

Pēdējo divu dienu laikā esmu saņēmis vairāk nekā 100 rakstiskus draudus par fizisku izrēķināšanos ar manu personu. Arī mutiskus.

Manu "Facebook" kontu arī nobloķēja - izņēma ieraksta versiju krievu valodā un liedza man turpmāk jebko publicēt. Karš pienācis tuvu," rakstīja Hermanis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alvis Hermanis (@alvishermanis_official)

Iepriekš Hermanis izteicies, ka šajā kritiskajā brīdī vislielākā atbildība ir uz Rietumu politiķiem un diplomātiem, jo īpaši Latvijas, līdz ar to turpmākais tagad atkarīgs tieši no viņiem.

"Kad notiks katastrofa arī pie mums, būs bezjēdzīgi un par vēlu vainot krievus, jo viņi šobrīd ir satrakojušies un ir gatavi uz visu," norādīja režisors.

Putina mājieni ceturtdienas rīta kara pieteikumā par atomieroču lietošanu jāuztver pilnīgi nopietni, uzskata Hermanis un aicina atcerēties arī militārās kodolieroču mācības pirms dažām dienām, kuras Putins vadīja personīgi.

Tas, ka ceturtdienas rītā "mūsu pasaule sabruka", nozīmē ne tikai to, ka otrpus Krievijas un Baltkrievijas robežas ir šobrīd mums naidīgs spēks, bet arī to, ka Rietumu diplomātija smagi izgāzās, jo pieļāva visu šo situāciju.

"Tāpēc vaina jādala uz pusēm, jo tik tālu tas nedrīkstēja nonākt. Tāpat kā NATO valstis parādīja savu nespēju saprast Afganistānu, tāpat visus šos gadus mēs esam liecinieki tam, kā Rietumu politiķi Krieviju mēra tikai pēc saviem kritērijiem un dzen kaktā. Tā ir liela kļūda. Jebkurš psihologs to jums pateiks. Ja agresīvi noskaņotam cilvēkam rokā granāta, tad strostēšana varētu nepalīdzēt," raksta Hermanis.

Režisors arī uzskatīja, ka krievi tikai ārēji izskatās pēc eiropiešiem, jo patiesībā tā ir pilnīgi cita civilizācija, ar citām vērtībām, citu reliģiju, citu mentalitāti.

Patlaban notiekošais nav viena cilvēka problēma, jo tā ir divu atšķirīgu civilizāciju sadursme par izdzīvošanu nākotnē, uzsvēra režisors.

Kā ziņots, ceturtdienas rītā neilgi pēc Putina pavēles sākt "militāru operāciju" Ukrainā tajā no dažādām pusēm iebruka Krievijas karaspēks.

Ukrainas armija iesaistījusies smagās aizstāvēšanās kaujās ar agresoriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu