Krievijas iebrukums Ukrainā var kļūt par Trešā pasaules kara sākumu, norāda Soross

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džordžs Soross.
Džordžs Soross. Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas iebrukums Ukrainā var kļūt par Trešā pasaules kara sākumu, tāpēc labākais veids, kā Rietumiem saglabāt brīvu civilizāciju, ir uzvarēt Krievijas prezidenta Vladimira Putina bruņotos spēkus, Pasaules ekonomikas forumā Davosā paziņoja finansists miljardieris Džordžs Soross.

"Iebrukums var būt sākums Trešajam pasaules karam, un mūsu civilizācija var to nepārdzīvot," sacīja Soross. "Labākais un, droši vien, vienīgais veids, kā saglabāt mūsu civilizāciju, ir iespējami ātrāk uzvarēt Putinu. Tur ir tā būtība," viņš piebilda.

Soross sacīja, ka Putins, kurš apgalvojis, ka tā sauktā "specoperācija" Ukrainā notiek pēc plāna un sasniegs visus Kremļa mērķus, tagad uzskata iebrukumu par kļūdu un gatavojas sarunām par uguns pārtraukšanu.

"Tomēr pamiers ir nesasniedzams, jo viņam nevar uzticēties. Jo vājāks kļūst Putins, jo neprognozējams viņš kļūst," teica Soross.

Soross sacīja, ka Eiropas Savienībai (ES) ir jāsaprot to, ka Putins var atslēgt Krievijas dabasgāzes piegādi, kas pašlaik nodrošina apmēram 40% Eiropas vajadzību, "kamēr tas ir tiešām sāpīgi".

"Es nevaru paredzēt iznākumu, bet Ukrainai noteikti ir izredzes uz uzvaru," teica Soross.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu