Aizturēts irākietis, kurš plānojis nogalināt eksprezidentu Džordžu Bušu junioru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džordžs Bušs juniors.
Džordžs Bušs juniors. Foto: X00157/SCANPIX

Irākietis, kurš bija lūdzis politisku patvērumu ASV, plānoja nogalināt bijušo ASV prezidentu Džordžu Bušu junioru, otrdien paziņoja ASV Tieslietu ministrija pēc viņa aizturēšanas.

52 gadus vecais irākietis Šihabs Ahmeds Šihabs bija pavēstījis Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) informatoram, ka grib nelegāli ievest ASV no Meksikas vismaz četrus citus irākiešus, lai īstenotu plānoto atentātu, teikts ar zvērestu apstiprinātā FIB liecībā, kas iesniegta federālajai tiesai Ohaio štata Kolumbusas pilsētā.

Divi no šiem atentāta plānotājiem būtu bijušie Irākas izlūkdienesta aģenti, bet pārējie būtu džihādistu grupējuma "Islāma valsts" vai Katarā bāzēta grupējuma "Al Raed" locekļi.

Šihabs pavēstīja FIB informatoram, ka šī grupa grib nogalināt Bušu, kurš 2003.gadā pavēlēja ASV karaspēkam iebrukt Irākā, "jo viņi uzskata, ka viņš bijis atbildīgs par daudzu irākiešu nogalināšanu un visas Irākas valsts sagraušanu".

Šihabs arī pateica informatoram, ka ir bijušā "Islāma valsts" vadītāja Abu Bakra al Bagdadi radinieks un nogalinājis amerikāņus pēc ASV iebrukuma Irākā.

Šihabs otrdien tika aizturēts. Viņam federālajā tiesā tika izvirzītas apsūdzības par imigrācijas noziegumu un par līdzdalību bijušās ASV amatpersonas slepkavības mēģinājumā.

Šihabs, kurš ir Kolumbusas iedzīvotājs, un FIB informators devās novērot ar Bušu saistītas vietas Teksasas štata Dalasas pilsētā, kā arī apspriedās par to, kā iegūt šaujamieročus, drošībnieku uniformas un automašīnas šai sazvērestībai.

Viņš arī piedāvāja citam FIB informatoram palīdzību viņa tuvinieku nelegālā ievešanā ASV, par ko tiktu samaksāti desmitiem tūkstoši ASV dolāru.

Šihabs ieradās ASV 2020.gada septembrī ar viesa vīzu. Kad vīzas termiņš beidzās, viņš 2021.gada martā lūdza politisko patvērumu ASV. Neilgi pēc tam ar viņu sazinājās pirmais FIB informators.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu