VIDEO ⟩ "Latvijas Meža dienās" ģimenes aicinātas iepazīt Latvijas mežsaimniecību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
“Latvijas Meža dienas"
“Latvijas Meža dienas" Foto: AS “Latvijas valsts meži”

Pavasara izskaņā, 27. un 28. maijā, Tērvetē notiks lielākais meža izziņas pasākums Baltijā - "Latvijas Meža dienas". Ģimenes ar bērniem bez maksas aicinātas iepazīt Latvijas mežsaimniecību vairāk nekā 80 izzinošās aktivitātēs, kā arī izbaudīt plašu kultūras pasākumu programmu.

Piektdiena vairāk veltīta skolu audzēkņiem un klašu grupām, taču sestdienā, 28. maijā, no pulksten 10:00 līdz 17:00 "Latvijas Meža dienās" īpaši gaidītas ģimenes, lai kopā ar pieredzējušiem mežsaimniekiem iepazītu un novērtētu atjaunojamo dabas resursu - koksni, kā arī baudītu plašu kultūras pasākumu programmu uz svētku skatuves.

Pasākuma apmeklētāji aicināti iepazīt koka izstrādājumu priekšrocības un plašās izmantošanas iespējas, apskatot no koka radītus un funkcionālus priekšmetus - koka velosipēdus, dārza mēbeles, grīdas, durvis un pat koka mājas. Praktisko darbu nianses varēs atklāt, vērojot zemes urbšanas, zaru šķeldošanas, malkas sagatavošanas, koku gāšanas, atzarošanas, sagarumošanas un citus paraugdemonstrējumus.

Video: Apmeklē "Latvijas Meža dienas" 2022

Meža izglītības stendos varēs gūt priekšstatu par izglītības iespējām un mācību gaitu, kā arī "iemēģināt roku" nākotnes profesijas darbos, piemēram, zāģēt apaļkokus, atklāt modernāko motorzāģu pasauli, iejusties meža tehnikas - harvestera un forvardera - operatora amatā.

27. maijā tiks svinēti arī AS "Latvijas valsts meži" un biedrības "Zaļā josta" kopīgi rīkotās kampaņas "Tīrai Latvijai" noslēguma svētki. Skolu dienā norisināsies arī konkursa "LVM Meža olimpiāde" fināls, noskaidrojot un godinot uzvarētājus.

"Latvijas Meža dienas" notiek LVM dabas parka Tērvetē tematiskajā daļā "Kurbada pasaule", kur laikā no pulksten 10.00 līdz 17.00 jaunieši un pieaugušie aicināti aktīvi darboties dažādās meža izziņas pieturās. Tajās zinošie meža eksperti stāstīs par sēklas ceļu no stāda līdz gatavai koka mājai, kā arī informēs par mācību iespējām meža nozarē. Savukārt tīru mežu aizstāvis Cūkmens un citi pasaku tēli iesaistīs aizraujošās nodarbēs.

"Latvijas Meža dienas" organizē AS "Latvijas valsts meži" sadarbībā ar Dobeles novada pašvaldību, Latvijas Meža īpašnieku biedrību, Latvijas Kokrūpniecības federāciju un biedrībām "Zaļās mājas" un "Zaļā josta".

Raksts tapis sadarbībā ar PEFC.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu