Maskavas ielas nosaukuma maiņu nevar sasteigt, norāda Bordāns

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas tieslietu ministrs Jānis Bordāns.
Latvijas tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Domājot par iespējām Rīgā mainīt Maskavas ielas nosaukumu, Rīgas domes atbildīgajām struktūrvienībām šis jautājums ir jāvirza pienācīgā veidā, veicot konsultācijas ar valodas un vēstures ekspertiem par variantiem ielas nosaukuma maiņai un sniedzot argumentētu pamatojumu Valsts valodas centram, uzskata tieslietu ministrs Jānis Bordāns (K).

Tieslietu ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs aģentūru LETA informēja, ka Bordāns šodien ticies ar Valsts valodas centra direktoru Māri Baltiņu un uzsvēris, ka jautājumā par Maskavas ielas nosaukuma maiņu nav vietas ne sasteigtībai, ne birokrātijai un formālismam.

Ministrs paudis pārliecību, ka kopīga sapratne starp tiešās un atvasinātās pārvaldes iestādēm palīdzēs rast atbilstošu risinājumu jaunajā ģeopolitiskajā situācijā.

Nevar noliegt, ka Latvijas vēstures notikumi ietekmējuši arī Latvijas teritorijā pastāvējušos vietvārdu nosaukumus. Bordāns uzskata, - ja 1940.gada 17.jūnijā nebūtu notikusi Latvijas okupācija un tai sekojošā 50 gadus ilgusī Latvijas aneksija PSRS sastāvā, tad šo ielu tagad sauktu par Latgales ielu, jo tieši okupācijas laikā atjaunoja cariskās Krievijas laikos piešķirto Maskavas ielas nosaukumu. Tagad jāņem vērā, ka pašlaik Rīgā jau ir Latgales iela.

Ministrs uzsvēra, - ja Latvija vēlas stiprināt valsts pamatus, saglabāt un attīstīt savu latvisko identitāti Eiropas kultūrtelpā, tad jāveido Latvijas kultūrtelpa atbilstoši Latvijas vērtībām un atbilstoši būtiskām izmaiņām ģeopolitiskajā situācijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu