Kuleba: Nav pazīmju, ka Krievija ir gatava sarunām ar Ukrainu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.
Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba. Foto: AFP/SCANPIX

Nav nekādu pazīmju, ka Krievija būtu gatava sarunām ar Ukrainu, lai gan Krievijas amatpersonas apgalvo, ka ir atvērtas sarunām, piektdien, 27. maijā, norādīja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

Fakti liecina par Krievijas prezidenta Vladimira Putina apņemšanos karu turpināt, ar Ziemeļmaķedonijas ārlietu ministru Bujaru Osmani kopīgā preses konferencē norādīja Kuleba.

Krievija šobrīd veic plaša mēroga uzbrukuma operāciju Donbasā, cenšoties sagrābt Ukrainas teritoriju, kā arī pakāpeniski anektēt Hersonas un Zaporižjas apgabalus, norādīja ministrs.

"Es neuzskatu, ka valsts, kas tiektos uz sarunu procesu, rīkotos šādi. Ja Krievija gribētu sarunas, tā neveiktu uzbrukuma operācijas, nevajātu ukraiņu aktīvistus Ukrainas austrumos un dienvidos, necenstos tur apgrozībā ieviest Krievijas rubļus un piešķirt Krievijas telefona numurus, izsniegt pases.

Tā nebloķētu Ukrainas jūras ostas, lai liktu šķēršļus pārtikas eksportam. Tā ir faktu valoda, nevis interpretācijas," sacīja Kuleba.

Krievijas amatpersonas turpina apgalvot medijiem, ka ir atvērtas sarunām, bet Ukraina no tām izvairās, tomēr tā nav taisnība, uzsvēra ministrs.

"Ja jūs paraudzīsieties uz faktiem, tad neviens no tiem neliecina, ka Krievija tiešām tiecas uz risinājuma meklēšanu, sarunām," viņš skaidroja.

Šajā kontekstā nav iespējams prognozēt, kad varētu notikt Ukrainas un Krievijas prezidentu tikšanās, norādīja Kuleba.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu