"Raisa antisemītiskas asociācijas." Vācijas laikraksts paudis nožēlu par publicēto Zelenska karikatūru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Pasaules Ekonomikas forumā.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Pasaules Ekonomikas forumā. Foto: EPA/Scanpix

Vācijas laikrakstā "Süddeutsche Zeitung" (SZ) tika publicēta Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska karikatūra, kas kritizēta par līdzību ar pagātnes antisemītiskajiem tēliem. Laikraksta galvenā redaktora birojs paudis nožēlu par "neērtību", ko raisījusi karikatūra.

"Kā mēs varam secināt pēc lasītāju reakcijas, karikatūra dažos cilvēkos raisa antisemītiskas asociācijas," birojs norādīja ziņu aģentūrai DPA, uzsverot, ka "SZ ir pret jebkādām antisemītisma formām".

Karikatūra, kurā Zelenskis Davosas forumā attēlots milža lielumā, izpelnījusies pārmetumus antisemītismā. Ukrainas prezidentam ir ebreju saknes.

"Ja salīdzina šo karikatūru ar Pasaules Ekonomikas foruma reālajiem televīzijas attēliem, tā ir reālistiska ilustrācija un simbolizē, cik spēcīgs temats "Ukrainas karš" bija šajā forumā," norādīja SZ.

2018. gada maijā pēc apsūdzībām antisemītismā "Süddeutsche Zeitung" atlaida karikatūristu par skandalozu toreizējā Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu karikatūru.

Karikatūrā Netanjahu bija attēlots tā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētājas izraēlietes Nettas lomā. Rokā viņš turēja raķeti, uz kuras attēlota Dāvida zvaigzne. Šis Izraēlas nacionālais simbols aizvietoja arī burtu "V" vinjetē ar uzrakstu "Eurovision Song Contest", kas redzama fonā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu