Porošenko mēģina izbraukt no Ukrainas uz Poliju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Petro Porošenko.
Petro Porošenko. Foto: LUSA/SCANPIX

Ukrainas eksprezidents Petro Porošenko ir ieradies robežas šķērsošanas punktā Ļvivas apgabalā un mēģina izbraukt no Ukrainas uz Poliju, piektdienas vakarā paziņoja Ukrainas Valsts muitas dienests.

Robežsargi pastāstīja, ka Porošenko atrodas Ļvivas muitnīcas robežas šķērsošanas punktā "Rava-Ruska" un mēģina izbraukt uz Poliju ar savu automobili "Range Rover".

"Muitnieki un robežsargi aiz bailēm paslēpušies savās pagrabtelpās, nevēlas pieņemt lēmumu par viņa izlaišanu," teikts Valsts muitas dienesta paziņojumā.

Ukrainas Augstākās radas (parlamenta) partijas "Eiropas solidaritāte" frakcijas līdzpriekšsēdētāja Irina Heraščenko sestdien paziņoja sociālajā tīklā "Facebook", ka šīs partijas priekšsēdētājs Porošenko dodas ārvalstu komandējumā, bet netiek izlaists no valsts.

Heraščenko paziņoja, ka Porošenko ir Augstākās radas oficiālajā delegācijā, kura piedalīsies NATO Parlamentārās asamblejas sesijā Viļņā, un ka rīkojumu par komandējumu ir parakstījis Augstākās radas priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks.

"Vakar Porošenko netika laists pāri robežai, nepaskaidrojot iemeslus. Robežsargi robežas šķērsošanas punktā "Rava-Ruska" klāstīja kaut kādas blēņas par "viltotu vai atceltu rīkojumu", lai gan visus pārējos deputātus (..) izlaiž no valsts bez problēmām," teikts Heraščenko paziņojumā.

Kopš Porošenko prezidentūras beigām viņam izvirzītas vairākas apsūdzības, kas raisījušas bažas par nedemokrātisku rēķinu kārtošanu Ukrainā un raisījušas uztraukumu arī Ukrainas sabiedrotajos.

Prokuratūra apgalvo, ka Porošenko, kas ir viens no Ukrainas bagātākajiem uzņēmējiem, bijis iesaistīts ogļu pārdošanas darījumā, no kā finansiālu labumu guvušas Krievijas atbalstīto kaujinieku bandas Austrumukrainā 2014.gadā un 2015.gadā.

Nesen tika ziņots, ka Ukrainā apcietinātais prokrieviskais politiķis Viktors Medvedčuks ir nolēmis sniegt liecības, tostarp pret Porošenko.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu