Medijs: Krievijas oligarhi ieguldīs Ukrainas atjaunošanā, ja tiks atceltas pret viņiem noteiktās sankcijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izpostīta māja Kramatorskā.
Izpostīta māja Kramatorskā. Foto: AP/Scanpix

Vairāki Krievijas oligarhi, kuru vārdi netiek atklāti, ir piedāvājuši ieguldīt Krievijas iebrukuma rezultātā izpostītās Ukrainas atjaunošanā, ja Rietumi atcels pret viņiem noteiktās sankcijas, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem, vēsta ziņu aģentūra "Associated Press" (AP).

Kā liecina AP rīcībā esošā informācija, ar attiecīgu piedāvājumu oligarhu grupa esot vērsusies pie Kanādas finanšu ministres Kristijas Frīlandes, kura 20. gadsimta deviņdesmitajos gados strādāja par žurnālisti Maskavā un kurai ir kontakti Krievijā.

To, ka oligarhu piedāvājums saņemts, Frīlande apstiprināja pagājušajā nedēļā notikušajā G7 finanšu ministru tikšanās laikā.

AP informācijas avots arī norāda, ka par šo oligarhu piedāvājumu zinot arī Ukraina.

Sankcijas virknei Krievijas oligarhu tika noteiktas pēc tam, kad Krievija 24. februārī iebruka Ukrainā.

Savukārt Krievijas prezidents Vladimirs Putins aicināja Rietumiem atcelt ekonomiskās sankcijas apmaiņā pret Ukrainas graudu eksporta blokādes pārtraukšanu. Amerikas Savienotās Valstis noraidīja šo aicinājumu.

Kremļa preses dienests vēstīja, ka Putins telefonsarunā paziņojis Itālijas premjerministram Mario Dragi, ka Krievija atļaus iziet no Ukrainas ostām kuģiem ar pārtikas produktiem un mēslojumu, lai mazinātu draudošo pārtikas krīzi pasaulē, bet tikai ar nosacījumu, ka Rietumi atcels sankcijas.

Arī Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs iepriekš pavēstīja, ka graudu eksports no Ukrainas varēs atsākties, ja tiks atceltas sankcijas pret Krieviju.

Baltā nama preses dienesta pārstāve Karina Žana-Pjēra norādīja, ka tieši Krievijas īstenotā jūras blokāde apturējusi preču piegādi, nevis sankcijas, un uzsvēra, ka pašreiz netiek apspriesta iespējamība, ka sankcijas varētu tikt atceltas.

"Tādu sarunu nav," sacīja Žana-Pjēra, piebilstot, ka par to runā tikai Krievija.

Krievijai būtu nekavējoties jāpārtrauc karš Ukrainā, kas ietekmē globālo pārtikas drošību, uzsvēra Žana-Pjēra.

"Tā ir Krievija, kas aktīvi bloķē pārtikas eksportu no Ukrainas ostām, un pasaulē palielinās bads. Tā ir [Krievijas] vaina," sacīja Baltā nama preses dienesta pārstāve.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu