FOTO ⟩ Dailes teātrī aizvadīta pirmizrāde iestudējumam ar aktieriem Malkoviču un Dapkunaiti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pieņemšana pēc izrādes "Kokvilnas lauku vientulībā"
Pieņemšana pēc izrādes "Kokvilnas lauku vientulībā" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Dailes teātrī sestdien, 28. maijā, aizvadīta pirmizrāde ilgi gaidītajam iestudējumam "Kokvilnas lauku vientulībā", kurā lomas atveido Holivudas zvaigzne Džons Malkovičs un lietuviešu izcelsmes aktrise Ingeborga Dapkunaite, vēsta teātra pārstāve Agnese Vārpiņa.

Krievu teātra un operas režisors Timofejs Kuļabins, kurš patlaban strādā Eiropā, iestudējumā pievērsies franču 20. gadsimta otrās puses dramaturga Bernāra Marī Koltesa daiļradei.

Foto: Pieņemšana pēc izrādes "Kokvilnas lauku vientulībā"

Runājot par iestudējumu, Kuļabins atzīmē, ka 2022. gadā tēma par aizliegto, neizteikto un neatvairāmo pievilcību ir jārisina citādi. Izrāde veidota ar "slepenu iekāri", kas ir sodāma un kuru jebkura sabiedrība atzīst par noziedzīgu pēc spēkā esošās likumdošanas.

Dramaturgs Koltess ir vairāk nekā 20 lugu autors. Starp tām slavenākās ir "Rietumu krastmala", "Kokvilnas lauku vientulībā" un "Roberto Zuko". Tās tulkotas gandrīz četrdesmit valodās un iekļautas teātru repertuāros visā pasaulē.

Vārpiņa atzīmē, ka izrādes "Kokvilnas lauku vientulībā" veidošanas iesākuma fāzi janvārī līdzfinansēja tā brīža Dailes teātra sadarbības partneris un projekta iniciators, starptautiskais laikmetīgās mākslas atbalsta fonds "Teritorija".

Līgums ar fondu "Teritorija" tika lauzts tūlīt pēc Krievijas sāktā kara Ukrainā. Noslēdzošā iestudējuma fāze tiek nodrošināta no Dailes teātra pašu ieņēmumiem, kā arī pateicoties inovāciju partnera "Latvijas mobilais telefons" atbalstam.

Izrāde norit angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu