ASV izmeklē A hepatīta uzliesmojumu, kas ir saistīts ar bioloģisko zemeņu ēšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Erika Anes/Shutterstock.com

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) Pārtikas un zāļu pārvalde izmeklē divus uzņēmumus, kas nodarbojas ar zemeņu audzēšanu un pēcāk pārdod tās lielākajos pārtikas preču veikalos, jo uzņēmumi, visticamāk, ir saistīti ar A hepatīta uzliesmojumu, vēsta ziņu medijs "Insider".

ASV Pārtikas un zāļu pārvalde izmeklē A hepatīta uzliesmojumu ASV un Kanādā, kas, iespējams, ir saistīts ar svaigām bioloģiskām zemenēm.

Ogas varēja iegādāties laikā no 2022. gada 5. marta līdz 2022. gada 25. aprīlim. Pārtikas un zāļu pārvalde brīdināja visus cilvēkus, kuri šajā periodā iegādājās zemenes un pēc tam tās sasaldēja, piebilstot, lai nekavējoties no tām atbrīvojas.

Līdz šim Pārtikas un zāļu pārvalde ir paziņojusi par 17 inficētajiem un 12 hospitalizētajiem, kas saistīti ar zemeņu patēriņu. Kalifornijā tika reģistrēti 15 gadījumi, savukārt Minesotā un Ziemeļdakotā – katrā pa vienam.

"FreshKampo" un HEB zīmolu zemenes tika pārdotas vairākos mazumtirdzniecības veikalos, tostarp "Aldi", HEB, "Kroger", "Safeway", "Sprouts Farmers Market", "Trader Joe’s", "Walmart", "Weis Markets", "WinCo Foods".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu