Līdz gada beigām tiks likvidēta sociālās korekcijas iestāde "Naukšēni"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sociālās korekcijas iestāde "Naukšēni"
Sociālās korekcijas iestāde "Naukšēni" Foto: ltvzinas/Twitter

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) lēmusi neturpināt jauniešu ievietošanu sociālās korekcijas iestādē "Naukšēni" un sāks iestādes slēgšanas procesu. IZM gatavo likumprojektu paketi, pirmdien, 30. maijā, pēc valdību veidojošo partiju sadarbības sanāksmes sacīja izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (K).

Iestādes "Naukšēni" slēgšanu IZM plāno īstenot līdz gada beigām, tomēr konkrētu datumu ministre atturējās nosaukt.

Pašlaik "Naukšēnos" atrodas 11 jaunieši, no kuriem aptuveni pusei šis ir pēdējais gads, kas jāpavada iestādē, minēja Muižniece, piebilstot, ka daļa no jauniešiem atrodas ilgstošā prombūtnē. Jauniešu uzņemšanu iestādē neturpināsies.

Ministrija sākusi darbu ar pašvaldībām, Tieslietu ministriju un Valsts probācijas dienestu, lai stiprinātu sociālo dienestu kapacitāti un izstrādātu scenārijus, kā turpmāk noritēs sociālā korekcija tiem jauniešiem, kuri ir pārkāpuši likumu, norādīja ministre.

Lēmumu slēgt izglītības iestādi "Naukšēni" Muižniece pamatoja ar pagājušā gada rudenī konstatētajiem pārkāpumiem, kurus IZM centusies risināt, tomēr, kā ministre atzīmēja, iestādes darbu nav izdevies uzlabot tā, lai tās vide atbilstu iestādes jauniešu interesēm un darbinieku drošībai.

Sociālās korekcijas izglītības iestāde "Naukšēni" ir IZM pārziņā esoša izglītības iestāde, kas darbojas kopš 1998. gada. Iestādē ievieto bērnus vecumā no 11 līdz 18 gadiem, pamatojoties uz tiesas lēmumu.

Sociālās korekcijas izglītības iestādes darbības mērķis ir nodrošināt izglītības ieguvi, sniegt zināšanas un prasmes, kas audzēkņiem nepieciešamas pastāvīgai dzīvei sabiedrībā.

Jau ziņots, ka pērn IZM saistībā ar konstatētajiem bērnu tiesību pārkāpumiem ir pieņēmusi lēmumu atstādināt no darba "Naukšēnu" direktoru Didzi Čākuru.

Bet Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija sāka 13 administratīvo pārkāpumu lietas pret deviņiem iestādes darbiniekiem par emocionālo un fizisko vardarbību pret nepilngadīgajiem.

Kriminālprocesu par iespējamiem pārkāpumiem sociālās korekcijas izglītības iestādē "Naukšēni" sākusi arī Valsts policija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu