Interese par darbu PMLP nav liela. Vasaras periodā darbam ir piesaistīti arī jaunieši

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Klientu pieņemšanas telpa Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Rīgas 2. nodaļā.
Klientu pieņemšanas telpa Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Rīgas 2. nodaļā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) ir vairāk nekā desmit brīvas vakances, tomēr interese par darbu pārvaldē nav liela. Iestāde atzīst, ka piedāvātais atalgojums nav konkurētspējīgs, vēsta LTV Ziņu dienesta raidījums "Dienas ziņas".

Pēdējā gada laikā iestādē arī ievērojami palielinājies darba apjoms - pērn aprīlī tika noformēti 28 000 personu apliecinoši dokumenti, bet šogad aprīlī - 61 000. Atalgojums darbiniekam ar pieredzi ir vien 775 pirms nodokļu nomaksas.

Kā stāsta Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes vadītāja Maira Roze, darbam ir piesaistīti arī jaunieši skolas vecumā, kas brīvlaikā piestrādās pārvaldē.

No 1. jūnija pārvaldē tiks izveidotas papildu štata vietas.

"Apollo" jau vēstīja, ka apmeklētāju rindu mazināšanai valdība no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem nolēma piešķirt ne vairāk kā 223 812 eiro PMLP 20 papildu terminētu amata vietu uzturēšanai.

Amata vietu uzturēšana, nepalielinot Iekšlietu ministrijai noteikto kopējo amata vietu skaitu, paredzēta laikā no šī gada 1.jūnija līdz 31.decembrim.

Amata vietas nepieciešamas, lai paaugstinātu PMLP pārvaldes klientu apkalpošanas kapacitāti, nodrošinot ar personu apliecinošu dokumentu izsniegšanu saistītos pakalpojumus un migrācijas jomas jautājumu risināšanu, tai skaitā uzturēšanās atļauju un vīzu izsniegšanu.

Iekšlietu ministrija norādījusi, ka pieaudzis pieprasījums saņemt PMLP pakalpojumus un palielinājusies kopējā klientu apkalpošanā iesaistīto darbinieku noslodze.

Vienlaicīgi dažādu PMLP pakalpojumu pieprasījuma pieauguma rezultātā ar šī brīža PMLP klientu apkalpošanas kapacitātei pieejamiem resursiem un migrācijas jomā iesaistīto darbinieku skaitu nav iespējams vienlīdzīgi pilnvērtīgi nodrošināt gan Latvijas iedzīvotājiem sniegto pakalpojumu pieejamību, gan trešo valstu pilsoņiem sniedzamo pakalpojumu pieejamību, tai skaitā Ukrainas civiliedzīvotājiem paredzēto atbalsta pasākumu īstenošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu