Klajā nācis mūziķa Jāņa Šipkēvica solo albums "Apgaismo mani"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Šipkēvics. Koncerts “Mīlestības vārdā. 18+”.Pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas
Jānis Šipkēvics. Koncerts “Mīlestības vārdā. 18+”.Pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Pie klausītājiem šodien nonāk mūziķa Jāņa Šipkēvica jeb "Shipsea" solo albums "Apgaismo mani", aģentūru LETA informēja mākslinieka pārstāve Rūta Hasnere.

Ierakstā dzirdamas 11 kompozīcijas ar Šipkēvica un Marta Pujāta vārdiem. Hasnere vēsta, ka jaunais albums ir autobiogrāfisks - tematika balstīta pieredzes stāstos un notikumos. Tajā saklausāmi muzikāli kontrasti, mijoties gan enerģiskām, gan liriskām tēmām, kā arī dažādu muzikālo raksturu atklāsmēm.

Albuma skaņu inženieris un aranžējumu līdzautors ir Arnis Račinskis, basģitāras ierakstus veicis Gustavs Erenpreiss, savukārt skaņas pēcapstrādi, producēšanu un māsteringu veicis Gatis Zaķis.

Albuma tapšanā piedalījies Miķelis Putniņš, Kārlis Josts, Rūdolfs Dankfelds, kā arī Matīss Čudars. Ierakstā Šipkēvica balsi papildina dziedātāju trio - "Aminata", Kristīne Pāže un "Ūga".

Savukārt stīgu aranžējumus veidojis Andris Sējāns. Stīgu grupu veido Līva Plociņa Janova, Marta Madara Gaile, Ineta Abakuka, Madara Norbūte.

Tāpat Špkēvics izziņo arī savu dzimšanas dienas koncertu "Shipsea. Apgaismo mani", kas notiks 30.augustā un 31.augustā Dailes teātra Lielajā zālē. Koncerta programmā būs dzirdamas dziesmas no jaunā albuma.

Koncerta programma radīta, apvienojot Šipkēvica pieredzi akadēmiskās mūzikas, eksperimentālās un populārās mūzikas lauciņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu